Zvijezde ne mogu odoljeti dvotočkašima: Posebna je ljubav između motora i frajera

Piše: Redakcija

– Još mi pričinjava zadovoljstvo da sam budan u mraku, onim ranim jutarnjim satima kada mnogi spavaju. Takav sam otkako sam došao živjeti u New York. U tim satima sam najbolje mislio i pisao. Običavao sam sjesti na svoj motor u ponoć i voziti se bilo gdje. Tada nije bilo mnogo kriminala u gradu, i ako si imao motor, mogao si ga ostaviti ispred stana, i opet biste ga ujutro našli. Predivno mi je bilo sjesti u ljetnim noćima na motor, u jedan, dva ili tri ujutro, obučen samo u jeans i majicu kratkih rukava, dok bi djevojka sjedila iza mene – opisao je svojevremeno svoju strast prema motorima legendarni Marlon Brando.

No, nisu samo pripadnici starog Hollywooda ljubitelji brzih dvotočkaša, vole ih i mlađe generacije filmskih zvijezda, ali i pripadnici plave krvi. Zanimljivo je ovih dana bilo gledati princa Williama, kako vozi Triumph Tiger 1200. William je prošle sedmice posjetio Triumph Motorcycles, najveću britansku fabriku motora, te se u MIRA Technology Parku u Hinckleyju u Engleskoj okušao u testnoj vožnji njihovog novog modela. William je veliki ljubitelj motora, o čemu svjedoči i fotografija iz davne 1987. godine na kojoj s bratom, princom Harryjem sav sretan pozira na motoru. Nema sumnje, princ George i princeza Charlotte imaju cool tatu.

Kada je želio svijetu obznaniti da je njegovo srce ponovo zauzeto i da je do ušiju zaljubljen u mlađu kolegicu, Katie Holmes, Tom Cruise je 2005. godine sa svojom izabranicom došao na motoru na premijeru „War of the Worlds“. Istina, brak, kasnije sklopljen s Katie je u međuvremenu propao, ali je zato i dalje živa Tomova ljubav prema motorima. Holivudska zvijezda ih u svom vlasništvu ima nekoliko, ali je najvjerniji modelu Vyrus 987 C3 4V čija je cijena 100.000 dolara.

Zvijezda „The Matrixa“, Keanu Reeves osim što u svojoj garaži ima nekoliko motora:Norton 850 commando, Harley-Davidson i Choppers, također je s producentom Gardom Hollingerom radio deset godina na izradi posebnog modela motora KRGT-1 koji je izašao pod markicom Arch Motorcycle kompanije.

– Kada sam imao 22 godine i snimao film u Münchenu na Bavariafilm platzu, jedna djevojka je imala Kawasaki Enduro, zamolio sam je da mi pokaže kako se vozi motor. Vozio sam ga kasnije sam, i kada sam se vratio u Los Angeles, kupio sam Enduro – ispričao je Keanu.

Glumca Ryana Reynoldsa često se na ulicama L.A-a može vidjeti sportskom modelu Ducati Paul Smart 1000 i Retro triumph motoru.

William i Harry 1987.
Princ William
Jesse Metcalfe
Ryan Reynolds

Pročitajte još