Godine su samo u glavi: Biti Sharon i ljubiti mlađeg

Piše: Redakcija

Svojevremeno je pjevačica Danijela Martinović za naš magazin pojasnila prednosti veze s pet godina mlađim kolegom Petrom Grašom, koja traje duže od dvije decenije, kazavši da je u takvom odnosu mnogo više prednosti nego mana.

– Kada je muškarac mlađi, pretpostavljam da je u dobroj fizičkoj kondiciji pa može nositi kese ženi doma, a kada se živi, recimo, na petom spratu bez lifta, onda je to veoma važna stavka, možeš ga uvijek poslati da „trkne” nešto kupiti, jer imamo opravdanje, kao starije smo, a samo se nameće i to da moraju poštovati i slušati starije. Mlađi muškarci su, zapravo, puni života i još im nisu bolest i lijekovi najvažnija tema. Mlađem muškarcu možeš objasniti da ideš u ženski izlazak i da ćeš prespavati kod prijateljice, baš po uzoru na „Seks i grad” – kaže za „Azru” Danijela Martinović, te s mnogo duha objašnjava i mane ovakvog odnosa.

– Mogu biti previše ozbiljni, što nikako nije dobro. Mogu biti zaluđeni igricama i raznim nevažnim cyber glupostima dok život prolazi, a mogu biti i isuviše ludi za nogometom, čak i razmaženi pa „pobrkaju lončiće” i traže od vas da ga tretirate kao njegova mama; „donesi mi ovo – donesi mi ono…” – kaže Danijela i za kraj dodaje kako svi koji osuđuju ljubav, ma kakva ona bila, ne znaju koliko, zapravo, griješe.

S njom bi se sigurno saglasila holivudska zvijezda Sharon Stone, koja ljubi 19 godina mlađeg Angela Boffa. Iako su američki mediji, odmah nakon što su objavili zajedničke fotografije para s plaže u Miamiju, gdje provode odmor, počeli spekulirati kako se Sharon zaručila sa zgodnim trgovcem nekretnina, to se nije desilo. Sharon je samo zaljubljena i ljubav s Angelom joj očito prija. Slavna glumica je prošle sedmice u društvu novog momka proslavila i svoj 60. rođendan. Godine jesu ostavile traga na njenom licu, ali neznatno, jer Sharon izgleda toliko dobro, kao da je napunila tek četrdeset i neku. Glumica koja iza sebe ima dva braka, s piscem i izvršnim producentom Michaelom Greenburgom(1984 – 1990), te novinarom Philom Bronsteinom (1998-2005), još ne govori za medije o novom izabraniku, ali je nedavno o svom poimanju ljubavi progovorila u intervjuu za „Grazia“ magazine.

Sharon i 19 godina mlađi Angelo Boffa

– Nisam tip žene koja je naučena da je treba definirati muškarac. Naučena sam da, ako želim imati muškarca u svom životu, da on neće biti tu kao stvar dogovora, već će to biti stvarno partnerstvo, a to je danas jako teško naći.

Srbijanska modna dizajnerica Verica Rakočević mnoge je iznenadila, pa čak i svoju djecu, pisali su mediji u susjedstvu, kad je odlučila uploviti u bračnu luku sa 35 godina mlađim kompozitorom Veljkom Kuzmančevićem. Zbog ukorijenjenih predrasuda, kad je o razlici u godinama riječ, mnogi nisu vjerovali da će brak opstati, no, njih dvoje svakodnevno potvrđuju da za ljubav nisu bitne godine.

– Kada znate dobro ko ste, šta ste, šta želite od života, nikada ne dozvolite sebi da vas prizemni komentari i tuđe mišljenje uznemire. Uvijek sam bila apsolutni vlasnik svog života. Srela sam svoju drugu polovinu, čovjeka koji je moja mjera za sreću i bilo bi besmisleno da komentari nebitnih ljudi mogu na bilo koji način da mi budu važni – kaže za „Azru“ Verica.

Verica Rakočević sa suprugom Veljkom

Mlađeg ljubi i rođena Goraždanka Anabela Atijas. Nakon razvoda od Gagija Đoganija, s kojim ima dvije kćerke, neposredno pred 15. godišnjicu braka, Anabela je počela vezu sa 11 godina mlađim sarajevskim poduzetnikom Andrejem Atijasom, s kojim danas živi skladan brak u kojem je rođena i njihiva kćerka Blankica.

– Slušala sam svoje srce i zaljubila se u Andreja. Nisam nikada upoređivala nekog na osnovu godina, tako da zaista ne znam zašto je bolje biti s mlađim ili obrnuto, jer ne kalkulišem s tim. Ili mi je lijepo ili nije. Godine su brojka i to je posljednje što jednu osobu može da karakteriše – kaže Anabela.

Anabela je u braku s 11 godina mlađim poduzetnikom s kojim ima i kćerku Blanku

Posljednje predsjedničke izbore u Francuskoj obilježio je politički program koji je zastupao na kraju izabrani predsjednik Emmanuel Macron, ali s jednakom pažnjm, ako ne i više, praćen je i njegov brak sa 25 godina starijom Brigitte. Nakon izbora o ovoj temi je progovorio i Macron, kazavši da je kojim slučajem on 20 godina stariji od supruge, niko ne bi ni na sekundu posumnjao da su u intimnom odnosu.

Činjenicu da je 25 godina starija od njihovog sina, navodno, nisu mogli podnijeti ni Macronovi roditelji, oboje liječnici po struci, te su je, navodno, molili da prekine s njihovim sinom.
– Zar ne vidiš da to nije fer? Ti si imala svoj život, a on neće moći imati djecu ako ostane s tobom. Moraš prekinuti s njim – upozorila je Macronova majka Brigitte, koja potječe iz buržujske porodice Trogneux, vlasnika velike tvornice čokolade u Amiensu.

Brigitte, koja iz ranijeg braka ima troje, sada odrasle djece, živi bračnu idilu s francuskim predsjednikom, i jedna je od najstiliziranijih prvih dama na svijetu. Ljubav s mladim Macronom „planula“ je kad joj je bilo 40 godina. Kao profesorica latinskog jezika i francuske književnosti u privatnoj jezuitskoj školi u “La Providence”, u Amiensu, na sjeveru Francuske, pala je na čari tada 16-godišnjeg učenika Emmanuela Macrona, i kao u nekom ljubavnom romanu, to se desilo dok mu je pomagala pisati scenarij za školsku predstavu u kojoj je on glumio s njenom kćerkom Laurence. On je imao 17 godina kad joj je, kako je ispričala u intervjuu za „Paris Match“ kazao: „Šta god radila, ja ću te oženiti“.

Prva dama Francuske je 25 godina starija od supruga Emmanuela

Severina je u braku s 15 godina mlađim Igorom Kojićem…

15 godina razlike bilo je pun pogodak u slučaju Igora i Severine Kojić

Pročitajte još