Joe Dispenza: Ono što mislite danas određuje kako ćete živjeti sutra

Piše: Redakcija

U svojim knjigama, poput bestselera „Placebo ste vi“ i „Stvorite novo ja“, Joe Dispenza govori o tome kako snagom misli, osjećaja i uvjerenja možemo mijenjati vlastitu stvarnost.

Ovaj kiropraktičar i vrsni poznavatelj neurologije i kemije mozga o svemu piše iz prve ruke, a brojne radionice, koje organizira diljem svijeta, uvijek su unaprijed rasprodane.

Nedavno je objavljena i njegova nova knjiga „Ostvari svoje neograničene mogućnosti“, za koju ne sumnjamo da će također biti hit među publikom.

Joe Dispenza je kao 23-godišnji mladić doživio tešku saobraćajnu nesreću u kojoj su mu teško oštećeni kralješci.

Odbivši operaciju, on je snagom vlastitih misli i osjećaja te primjenom meditacije uspio izliječiti i zacijeliti oštećenja na kičmi.

Svojim primjerom Dispenza pokazuje golemi potencijal za promjenu života i samoizlječenje koji se krije u svakome od nas.

Kako stvoriti novi um

U podnaslovu knjige „Stvorite novo ja“ Joea Dispenze stoji „Kako izgubiti um i stvoriti novi“.

I, doista, većina nas trebala bi učiniti upravo to – izbrisati stare, ograničavajuće obrasce svog uma i stvoriti nove.

Jer upravo su misli i uvjerenja, koja najčešće nosimo još iz djetinjstva, ono što ograničava naše potencijale i što nas čini duboko nesretnima.

U ovoj iznimnoj knjizi Joe Dispenza govori o tome kako postići ono što smo dosad smatrali nemogućim, mističnim, čudesnim.

Otkriva nam kako, korak po korak, sami možemo mijenjati navike i razmišljanje te postići promjene koje priželjkujemo.

Dispenza kaže da možemo biti i „mistik i znanstvenik“ u kreiranju vlastitog života.

To znači da trebamo biti otvoreni za tajnovitu, skrivenu stranu života, a istovremeno biti i istraživači koji neće čekati da znanost za njih otkrije nešto novo.

Univerzum sačinjen od „praznog“ prostora

Prema otkrićima kvantne fizike, atomi su 99, 999 posto sačinjeni od praznog prostora, a tek 0,0001 posto otpada na materiju.

To znači da sve ono što smatramo čvrstom materijom uopće nije onakvo kakvim se čini. Stoga, i za sebe možemo reći da smo većim dijelom „prazan“ prostor, odnosno energija.

Cijeli naš svemir sastavljen je od subatomskih čestica – elektrona, koji postoje u obliku vala kao čisti potencijal. Tek u prisutnosti promatrača, odnosno svijesti, oni postaju čestice, odnosno materija.

Ako vaš um može djelovati na pojavljivanje čestice, onda isto tako može „prizvati“ u stvarnost bilo koju verziju vas samih iz polja neograničenih mogućnosti.

To znači da u kvantnom polju postoji najbolja verzija vas samih, koju vi sami svojim mislima i uvjerenjima možete prizvati u stvarnost.

Vaše misli i osjećaji zapravo su način na koji „komunicirate“ s tim kvantnim poljem, kaže Dispenza.

Vi niste fizičko tijelo, nego svijest koja se služi fizičkim tijelom i mozgom kako bi izrazila različite načine funkcioniranja uma.

Vaše misli su energija, električni impulsi koje šaljete „polju“, a ono na te impulse odgovara.

S obzirom na to da je u svemiru sve povezano, naše misli, osjećaji i molitve mogu utjecati ne samo na našu sadašnjost i budućnost nego i na našu prošlost (više o tome doznajte u knjizi „Stvorite novo ja“).

Snaga vaših misli i osjećaja

Vrijeme je da se zapitate: „Što ja, svjesno ili nesvjesno, odašiljem u kvantno polje?“

Vaše misli određuju vašu stvarnost. Ako iz dana u dan gajite iste (negativne i ograničavajuće) misli, onda i ponavljate uvijek iste radnje, poput hrčka koji se vrti u svom kotaču.

Samim time, proizvodite za sebe uvijek istu realnost i dodatno učvršćujete stare navike.

Prvi je korak osvijestiti ponavljajuće obrasce te mijenjati način razmišljanja.

Dispenza kaže kako su misli zapravo električni naboj ili punjenje u kvantnom polju, a emocije su magnetski naboj i oni zajedno stvaraju elektromagnetsko polje.

I dok misli šalju električne impulse, emocije s druge strane magnetski privlače događaje u naš život.

Veza između emocija i srca

Istraživanja su pokazala tijesnu vezu između naših emocija i srčanog ritma.

Primjerice, ako osjećamo bijes i ljutnju, srčani ritam postaje nepravilan, no u prisutnosti osjećaja ljubavi i radosti, javlja se srčana koherencija.

Tada se vibracija srca podiže na višu razinu i ritam postaje pravilan i uravnotežen.

Da bi došlo do željene promjene, jako je važno da su vaše misli popraćene snažnim emocijama.

Naime, istraživanja su pokazala da se kod ispitanika kod kojih je misao bila popraćena snažnom emocijom mijenjao čak i DNK, a kod onih kod kojih je izostala snažna emocija nije došlo ni do kakve promjene.

Dakle, ključ promjene je: misao + snažna emocija! Tek kad vaše misli i emocije počnu odašiljati ujednačeni, koherentni signal, može se dogoditi željena promjena.

Što kad um govori jedno, a osjećaji dugo?

Probajte se sjetiti barem jedne situacije kada ste nešto htjeli mijenjati, no um vam je govorio jedno, a vaši osjećaji nešto sasvim drugo.

Jeste li tad uspjeli ostvariti ono što ste naumili? Najvjerojatnije niste.

Da biste nešto postigli i uspjeli u onome što ste planirali, vaše misli i osjećaji moraju biti usklađeni i vibrirati na istoj frekvenciji.

Tada oni djeluju, kaže Dispenza, snagom lasera.

Kako možete mijenjati svoju stvarnost

Neuronauka je dokazala da već samom promjenom razmišljanja možemo stvarati nove neuronske veze u mozgu.

Kad mijenjate svoj um, odnosno misli, kaže Dispenza, mijenja se i vaš mozak, a kad se mijenja mozak, i vaš se um automatski mijenja.

Promjenom načina razmišljanja i emocija promijenit ćete svoje elektromagnetsko polje i samim time privući neke nove ljude i događaje u svoj život.

A dobra je vijest ta da nove misli i osjećaji privlače misli i osjećaje sličnog naboja.

I takve će dobre misli onda oblikovati vaša nova uvjerenja, koja će izbrisati one stare ograničavajuće obrasce vašeg ponašanja.

Vaše će djelovanje također biti u skladu s vašim novim mislima i osjećajima. Zahvaljujući ovim promjenama kreirat ćete novi um i stvoriti svoje novo ja!

Zahvalnost prije svega!

U ovoj knjizi Dispenza naglašava još jedan korak, a to je – zahvalnost.

Budite zahvalni ne samo na onome što već imate ili ste ostvarili nego i na onome što će se tek dogoditi.

Stoga, već sad zahvalite univerzumu (osjetite to u svakoj stanici svog bića) kao da je promjena koju želite već postala vaša stvarnost.

U knjizi „Stvorite novo ja“ autor donosi i posebnu meditaciju, koju je sam prakticirao, a koja će vam pomoći na vašem putu do potpune preobrazbe života.

Sve, naravno, dalje ostaje na vama. Nova osoba ne možete postati preko noći.

Potreban je svakodnevni rad na sebi koji uključuje višu razinu svjesnosti i meditaciju tijekom određenog vremena kako biste izbrisali stare naučene obrasce svog ponašanja i usvojili neke nove – kako biste stvorili novo ja.

A taj se trud višestruko isplati!

Pročitajte još