Sarajevski bend Starbridge: Povezuje nas prijateljstvo

Piše: Redakcija

Sarajevski bend „Starbridge“ postoji od 2015. godine, a čine ga Dejana Hršum, Daniel i Dragan Grahovac, Ivan Grizelj i Svetozar Čanić. U svom dosadašnjem radu su predstavili nekoliko singlova i čak tri spota, a do kraja godine planiraju objaviti i prvi album.

– Sama ideja benda je spajanje više žanrova. Na albumu će se naći pjesme od popa do rock/metala. Da bi ljudi mogli stvoriti konkretnu sliku o nama, moraju poslušati više naših pjesama, jer je to na osnovu jedne nemoguće – objašnjava Daniel Grahovac, jedan od članova benda.

Iako su rad na prvom albumu već priveli kraju, Daniel ne krije da su za tri godine, koliko stvaraju zajedno, nailazili i na poteškoće.

– Poteškoće su bile u vezi s uslovima za rad. No, kako je vrijeme odmicalo snimali smo u sve boljim i boljim studijima. Kao i kod svakog benda, i kod nas je početak bio najteži – objašnjava on.

Za ovaj bend je karakteristično to što stvaraju i pjesme na engleskom jeziku, jer na taj način, kažu, mogu lakše i uspješnije izraziti ono što žele.

– Uskoro ćemo predstaviti nešto potpuno drugačije. Riječ je o novom singlu na našem jeziku, koji će nas, nadamo se, približiti publici na domaćem prostoru. I u ovoj pjesmi će biti zastupljen naš, prepoznatljivi muzički stil – kaže Daniel.

Članovi ove vesele ekipe ne kriju koliko je za dobro funkcioniranje u bendovima važno prijateljstvo. Svaka njihova pjesma rezultat je zajedničkog rada.

– Aranžman pjesme, uglavnom, radi čitav bend, dok muziku i tekst rade najviše dvije osobe. Smatramo da je to najbolje kako bi pjesma zadržala smisao. Svi smo iz različitih muzičkih svjetova i slušamo različitu muziku, a to se mnogo odražava na naš rad na pjesmama. Ponekad dođe i do nesuglasica prilikom rada na aranžmanu, ali na kraju sve uvijek dođe na svoje, te se složimo oko finalne verzije pjesme – kaže on.

To što je svaka njihova pjesma sinergija različitih zvukova sigurno je doprinijelo da njihovi nastupi širom BiH budu itekako posjećeni.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti