Amel i Jelena Ćurić: Uživamo u sreći, ali kao da smo oboje u drugom stanju

Piše: Redakcija

Regionalna muzička zvijezda Amel Ćurić sa suprugom Jelenom živi najljepši period života. Prije dvije godine, vjerili su se ispred magičnih fontana u Barceloni, što je bio samo uvod u njihovo glamurozno vjenčanje upriličeno godinu kasnije pred 300 zvanica u hotelu „Hills“ u Sarajevu. Mladenci su vodili računa i o najsitnijem detalju, zbog čega je na kraju vjenčana ceremonija dugo bila tema, ne samo u javnim krugovima već i medijima. Ljubav, glamur i sreća mogli su se osjetiti u svakoj minuti čina, koji će supružnicima ostati u nezaboravnom sjećanju. Simbolično, na istom mjestu s Amelom i Jelenom smo se sreli prošle sedmice. Njihova sreća je neizmjerna, uskoro će postati roditelji prvi put. Jelena je u sedmom mjesecu trudnoće i početkom jula na svijet će donijeti sina.

Zajednica za cijeli život

– Priželjkivali smo i planirali proširiti porodicu odmah nakon vjenčanja, i bili smo neizmjerno sretni kada smo saznali za lijepu vijest. Iako smo živjeli zajedno skoro pa od samog početka veze, oboje smo mnogo sazreli u braku, jer smo našu zajednicu shvatili kao zajednicu za cijeli život. Nekako su se promijenili i odnosi naših porodica, sada smo svi mnogo bliži, zapravo smo postali jedna velika porodica – kaže Jelena na početku našeg razgovora.

Vijest da će postati otac Amela je učinila najsretnijim čovjekom na svijetu. Brižan je i vodi računa da Jeleni svaki dan učini laganim i lijepim i u visokom stadiju trudnoće.

– Kada smo saznali da ćemo postati roditelji, bili smo oduševljeni, a mislimo da će prava radost, ako Bog da, tek doći zajedno s novim članom naše porodice. Prema Jeleni sam uvijek bio pažljiv, ali sada se trudim biti još pažljiviji. Iako, moram priznati da sam jako nervozan. Kao da sam i ja u drugom stanju. Nisam mogao vjerovati kada sam pročitao da neki muškarci mogu da budu u nekom, takozvanom, podsvjesnom “drugom stanju” i da imaju česte promjene raspoloženja – kaže Amel.

Jelena je spremna za novog člana porodice, te se trudi, priča nam veselo, uživati u svakom danu trudnoće.

– Kako podnosim trudnoću, mislim da treba da pitate ljude u mom okruženju, oni mene podnose (smijeh), a ja uživam u svakom trenutku. S obzirom na to da mi je ovo prva trudnoća, nije mi se bilo teško prilagoditi svakoj promjeni. Mislim da sam čak i samu sebe iznenadila. Nisam očekivala da ću ovako lako podnijeti sve. Uživam u svakom danu, neopisiv je osjećaj i mislim da to samo mame mogu razumjeti. Kad god osjetim bebu u stomaku, a često je nemiran i udara nožicama i ručicama, shvatim koliko sam sretna. Nikad se bolje nisam osjećala – kaže Jelena.

I dok jedna grupa žena, kada je o hrani riječ, smatra da beba uzima onoliko koliko joj je dovoljno, druga tvrdi da jednostavno moraju da jedu za dvoje, Amel se šali i govori nam kako buduća mama najviše uživa dok jede. No, Jeleninim kulinarskim specijalitetima ne odolijeva ni on, zbog čega se otkako su u braku, kaže nam, udebljao osam kilograma.

– Otkako sam saznala da sam trudna, mnogo vremena provodim u kuhinji, pripremajući što zdravije obroke, jer mislim da je u trudnoći mnogo bitniji kvalitet hrane koju unosim, nego sama količina. Međutim, često sebe uhvatim da jedem čak i za troje (smijeh) – kaže nam Jelena koja pamti i savjete u vezi s trudnoćom koje s njom dijele prijateljice, koje već imaju iskustva s majčinstvom.

-Slušam savjete prijateljica koje su sve ovo prošle, ali i naših majki, iako, moram priznati, da više prikupljam informacije, ne bih baš rekla savjete. Svako drugačije podnosi trudnoću, tako da najbolje sam sebi možeš odrediti šta ti odgovara, a šta ne – kaže Jelena, te priznaje kako osjeća strah od porođaja.

Shopping za bebu

– Vjerovatno kao i svaka buduća mama, i ja osjećam strah. Nadam se samo da će sve proći dobro, a mislim da se bol zaboravi u trenutku kada vidiš svoje dijete – kaže Jelena, koja neizmjerno uživa i u shoppingu za svoju bebu. Amel je taj dio prepustio svojoj ljepšoj polovini.

Veoma sretni, zadovoljni i uzbuđeni zbog dolaska novog člana porodice, kažu, kako je ova vijest još više učvrstila njihov odnos.

– Povjerenje je najvažnije. S obzirom na to da se oboje bavimo poslom koji zahtijeva mnogo putovanja, povjerenje je ono što naš brak, a ranije i vezu, čini jakom i sretnom – kažu nam.

Budući da su oboje vezani za muzičku scenu, i da su u proteklom periodu bili veoma posvećeni i poslu, slobodnog vremena nisu imali mnogo.

– Slobodnih dana nemamo mnogo, ali nastojimo ih provesti zajedno ili s našim porodicama. Uglavnom su to porodična okupljanja ili kada imamo malo više vremena, otputujemo negdje. Nerijetko volimo u kućnoj atmosferi pogledati i dobar film – kaže Amel.

Zbog Amelovog učešća u TV showu “Tvoje lice zvuči poznato”, od januara ove godine su živjeli u Zagrebu. Naredna dva mjeseca, zbog proba i snimanja, kažu nam, živjet će na relaciji Zagreb-Sarajevo.

– Moram priznati da je ovo jako zanimljiv i originalan format, ali ipak je sve skupa veoma naporno i zahtjevno. Uživam u svim transformacijama, ali priznajem da sam jako iscrpljen nakon svake epizode. Nekada morate sjediti šest sati na stolici, dok vas šminkaju i stavljaju masku na lice. Do sada mi je najteža transformacija bila ona u Josipu Lisac, jer sam, osim tog kostima, morao obrijati ruke i noge, ali i nositi štikle. Uz sve to morate dobro postaviti svoj glas i dobro odglumiti. Sretan sam da sam pobijedio baš u toj zahtjevnoj ulozi. Jelena kaže kako će ubuduće morati kriti štikle u kući – kaže Amel za kraj našeg razgovora.

Naše nezaboravno putovanje

Amel i Jelena su strastveni zaljubljenici u putovanja. Mnoge zemlje su ih oduševile, ali Maldivi, gdje su proveli medeni mjesec, uvijek će zauzimati posebno mjesto u njihovom sjećanju i porodičnom albumu.

– Maldivi su neopisivo iskustvo, zaista posebno, jer je to naše prvo putovanje kao bračnog para. Uživali smo svim čulima i već planiramo gdje ćemo na iduće bračno putovanje, ovog puta, s još jednim članom naše porodice – kaže Jelena.

Foto: Jelena Nišić

Lokacija: Hotel “Hills”, Sarajevo

Pročitajte još