Damir i Zlatan Džumhur: Braća smo i najbolji prijatelji

Piše: Redakcija

Najuspješniji bh. teniser Damir Džumhur jako je vezan za svoju porodicu, a naročito za mlađeg brata Zlatana, s kojim osim bratskog njeguje i prijateljski odnos. Braću Džumhur razdvojenost zbog Damirovih obaveza je zbližila, pa svaki zajednički trenutak koriste maksimalno. Prvi put daju zajednički intervju i za magazin „Azra“ govore o svom djetinjstvu, nestašlucima, odrastanju, ali i o odnosu koji sada imaju.

–  U kući smo najviše voljeli igrati nogomet. Iako nije bilo baš mnogo prostora i praktičnosti, mi smo uspijevali. I u toj igri smo često znali da se „pokoškamo“. Ja sam, naravno, kao stariji brat ugađao Zlatanu, ali nekada kada ne bih, eh to je bio problem. Nekada sam i ja bio malo bezobrazan, pa sam ga namjerno nervirao, znajući da on lako plane (smijeh). Često smo vozili i bicikl zajedno, igrali se vani i zaista nam nije trebao niko treći da bismo se zabavili – kaže Damir.

Slike djetinjstva u svom sjećanju nosi i mlađi Zlatan, naročito zgode kada je stradala i  vaza cvijeća.

– Ono što mi se najviše uvuklo u sjećanja i zbog čega bih sad vratio vrijeme unazad, jesu bezbrižni dani, svakodnevno zezanje i “hrvanje” s Damirom, te poneka srušena vaza cvijeća dok bismo igrali fudbala teniskim lopticama. S druge strane, sebe pamtim kao mlađeg dosadnog brata koji je uvijek molio starijeg da bude dio njegovog društva i da me “povede” sa sobom vani. Ono što je obilježilo moje djetinjstvo jeste definitivno teniski teren. Naš otac je, ustvari, i najveći razlog zbog kojeg smo obojica počeli trenirati baš tenis, i obojica mu možemo zahvaliti na tome. Još sa šest godina, po uzoru na starijeg brata, počeo sam trenirati tenis u nadi da ćemo jednog dana zaigrati zajedno na najvećim svjetskim turnirima – govori Zlatan.

KOMPLETAN INTERVJU ČITAJTE U PRINTANOM IZDANJU MAGAZINA “AZRA” KOJI JE OD SRIJEDE NA KIOSCOMA (BROJ 1103)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti