Tajna Sex&City otkrivena: Kokteli su bili lažni, a Carrie i Mr.Big nisu trebali završiti zajedno

Piše: Redakcija

Serija o kojoj se govori i danas, i koja izaziva pažnju uprkos činjenici što je prestala da se snima prije 14 godina je „Seks i grad”. Mnoge detalje sigurno nećemo nikada saznati, ali da je bilo trzavica među glavnim protagonisticama; Sarom Jessicom Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis, Cynthiom Nixon, jeste, što je najbolje potvrdila oštra prepiska između Sarah Jessice i Kim Cattrall putem društvenih mreža, kada je Kim javno kazala da Sarah ne smatra prijateljicom, da je licemjerna i da joj ne treba izražavati saučešće zbog stradanja brata.

Nedavno su isplivali detalji o tome koliko je zapravo koštala sva odjeća koju je nosila Carrie Bradshaw ili hoće li se ikad dogoditi treći film?

Sarah Jessica Parker je za britanski Cosmopolitan otkrila nekoliko činjenica o seriji koje još nisu bile poznate.

-Kokteli su bili lažni. Umjesto Cosmopolitana smo pile vodu s jestivom bojom ili razrijeđeni sok od brusnice – kazala je Sarah, dodajući da je ipak hrana koju su jele bila prava.

Suknja koju Parker nosi u najavnoj špici serije kupljena je na rasprodaji za pet dolara

Parker je gotovo svu odjeću iz serije zadržala

Cynthia Nixon koja je igrala Mirandu prirodna je plavuša, kosu je ofarbala u crveno samo za potrebe uloge

-Cyntia Nixon (Miranda) i ja bismo uvijek pojele svu hranu. Suludo je da hrana samo stoji ispred glumca i da se kasnije baci.

Da li ste znali da Cynthia Nixon nije crvenokosa, već je prirodna plavuša? Sigurno ne. Glumica koja je utjelovila Mirandu Hobbes (i koja je trenutno okrenuta politici,  i u utrci je za guvernerku New Yorka), za potrebe lika ne samo da je bila crvena, već je i sin kojeg je „rodila“ bio crvenokosi dječak. Istina je da je Cynthia plavuša, i da je samo za potrebe uloge obojila kosu.

Priznanje da Carrie i Mr. Big nisu trebali završiti zajedno mnogima zvuči kao šok. Autor serije Darren Star nedavno je otkrio da Carrie i Mr. Big nisu trebali završiti zajedno jer je njihov “sretan” kraj zapravo kontradiktoran svemu onome što je serija ustvari bila, a to su emancipirane žene koje radije ostaju same nego s muškarcima koji ih ne cijene. No, bilo je to zlatno doba romantičnih komedija te je i “Seks i grad” krenuo u tom smjeru kako bi zadovoljio želje publike.

Suknja od tila iz najavne špice koju nosi Sarah Jessica Parker postala je legendarna a zanimljivo je da košta samo pet dolara. Kada je kostimografkinja Patricia Field na rasprodaji našla suknju ona se odmah svidjela Parker, ali nije Darrenu Staru. No, nakon kratkog nagovaranja pristao je da se u najavnoj špici nosi ova suknja.

Neke scene zahtijevale su sate i sate provedene u štiklama, tokom snimanja Parker je 18 sati provodila u štiklama. Poznato je da je Sarah uživala privilegije na setu, gotovo svu odjeću iz serije je zadržala.

-Zadržala sam sve što nije došlo direktno od dizajnera ili je bilo posuđeno. Sve imam u arhivi– kazala je.

Kokteli koje su pile u seriji su lažni. Umjesto Cosmopolitana glumice su pile vodu s jestivom bojom ili razrijeđeni sok od brusnice

Sarah je u ugovoru imala posebnu klauzulu da ne želi snimati vulgarne scene i skidati se naga

Lik koji je ostavio trag u seriji bio je i Aidan, nesuđeni suprug Carrie Bradshaw. Njegov nerazdvojni prijatelj bio je pas, međutim, ekipa se namučila dok je izabrala pravog psa, jer se prvi bojao glumca Johna Corbetta (Aidan). Psa Petea je na kraju igrao drugi pas, koji se nije plašio Corbetta.

I dok je Kim Cattrall obilježila seriju svojim seksi scenama, Sarah Jessica Parker je u ugovoru imala stavku o golotinji. Ona je bila jedini lik koji je uvijek nosio grudnjak u krevetu i koristio vrlo malo vulgarnih riječi. Golotinja ispred kamere, scene sa seks igračkama i vulgaran govor bili su joj neugodni pa je u ugovoru potpisala posebnu stavku zbog koje je scenaristi nisu smjeli prikazivati u takvim scenama.

U epizodi u kojoj se pojavljuje Matthew McConaughey, uloga je zapravo napisana za Aleca Baldwina, no on je odbio ponudu, kasnije je ponuda poslana na adresu Georgea Clooneyja, ali on nije bio slobodan, na kraju je ulogu prihvatio Matthew McConaughey.

Carrie i Mr.Big nisu trebali završiti zajedno

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti