Vodič kroz muški um: Dekodirajte njegov stan

Piše: Lejla Bejdic

Žene kada upoznaju novog muškarca koji im se dopada, žele što je moguće više saznati o njemu, pogotovo ako im se čini da bi tu moglo da bude i više od kratkotrajne zabave. Jedan od dobrih načina da ponešto saznate o svom novom dragom, kao i da procijenite koliko je sklon ozbiljnim vezama, jeste da pažljivo osmotrite njegov stan. Psihologinja i stručnjaknja za veze Antonia Hall pomaže otkriti šta njegov lični prostor govori o njemu. Na ove stvari biste trebale obratiti pažnju.

U ORMARU JE SVE POD KONAC

Moguće je da je on pomalo konzervativan tip sklon kontroli, a red mu je vrlo važna stavka u životu. Ali, ako su mu i druge stvari u stanu složene “pod konac” moguće je da je on tip koji će odustati od veze čim se u njoj pojave naznake nekih problema ili prepreka. Muškarci koji su ekstremno organizirani često se osjećaju jako loše čim se nađu izvan svoje sigurne zone i tada paniče.

U STANU SU SVE NJEGOVE FOTOGRAFIJE I OGLEDALA

Velike su šanse da imate posla s narcisom. Takvi tipovi su poprilično zaljubljeni sami u sebe i vrlo brzo postaju “žensko” u vezi u kojoj se duže uljepšavaju od vas. Ako i kroz razgovor primijetite da neobično često rečenice započinje sa “ja”, dobro razmislite da li možete da budete u vezi s nekim ko ima toliku potrebu za pažnjom.

HRPE PRLJAVE ODJEĆE I NEOPRANOG SUĐA

Možda je zauzet, lijen ili umjetnički tip. Jedna je studija pokazala da su kreativci češće neuredni. Budite blagi prema njemu dok ne otkrijete razlog „problema“.

RETRO NAMJEŠTAJ

On ima retro namještaj. Stare stolice, izblijedjeli stolovi, stare ploče… Voli sve što posjeduje i svaka stvar za njega ima „svoju priču“. On možda nije spreman za nešto ozbiljno, ali ako pronađe ljepotu koja ga očarava, jednostavno mora je „posjedovati“. Možda je baš u vama pronašao tu ljepotu koja ga inspirira.

PLAY STATION 3, WII, XBOX ON I OSTALE IGRICE

Moguće je da ovaj tip muškarca jednostavno voli igrice i opuštanje nakon posla, ali velike su šanse da je on nezreli dječak zarobljen u tijelu muškarca, koji se plaši ozbiljnije odgovornosti i odnosa. Ako njegovi dani imaju rutinu, a neizbježni dio te rutine je i igranje igrica, teško da ćete moći da se uklopite u njegov život.


Možda je nekada neprihvatljivo da tridesetogodišnjak i dalje čuva kolekciju automobila ili da nema bračni krevet, ali za bračni krevet možda nema novca ili možda ne namjerava trošiti novac dok mu takav krevet ne bude zaista potreban, a kolekcija automobila može da mu bude hobi. Počnite od sebe, da li vi imate neku igračku iz djetinstva ili nekog medu koji vam krasi krevet?


 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti