Poseban poklon od princa za Meghan: Nešto novo, nešto staro, nešto Dianino

Piše: Redakcija

Prema tradiciji kraljevske porodice, svaki mladoženja svojoj supruzi daruje nešto od nakita svoje majke. Isto je davne 1947. princ Philip učinio za kraljicu Elizabethu, kada joj je poklonio nakit svoje majke, grčke princeze Alice. Kako bi se održala tradicija i njihov sin Charles svojoj je prvoj supruzi, princezi Diani poklonio nešto iz kraljicine kolekcije.

Nakon smrti princeze Diane sav njen nakit ostao je u nasljedstvo njenim sinovima princu Williamu i Harryju kako bi i oni jednoga dana mogli održati tradiciju i prenijeti je na nove generacije. Tako je princ William zaprosio Kate Middleton prstenom od safira koji je princeza Diana dobila od kraljevske porodice Saudijske Arabije, dok je Harry zaručnički prsten za Meghan Markle dizajnirao od nekoliko dijamanata s ogrlice voljene majke. No, princ Harry svojoj je novopečenoj supruzi poklonio i prsten princeze Diane kojeg krasi veliki dragulj akvamarin. Simbolika je vidljiva i u plavoj boji koja se prema tradiciji mora naći u nekom detalju svake mlade.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti