Neuhvatljivi Becker: Suprugu je prvo ostavio putem sms-a

Piše: Redakcija

Iako su prije nekoliko mjeseci Boris Becker i njegova supruga Lilly kazali kako će sačuvati brak, kriza u koju je zapao njihov odnos je bila jača. Par je prije nekoliko dana objavio raskid malo prije devete godišnjice braka. Njihova ljubav je imala uspone i padove, ali sada su im se putevi razdvojili, pišu njemački mediji.

Juni je posljednjih godina bio izuzetno važan mjesec za Beckera. Godišnjica braka s Lilly trebala je uslijediti 12. juna, a 21. juna bit će tačno godinu kako je stečajni sud u Londonu proglasio bankrot teniske legende, i konačno, 25. juna njegova supruga Lilly slavi 42. rođendan. Tog bi dana, kako su i navikli, otvorili bocu šampanjaca, kako zbog godišnjice braka, tako i zbog činjenice da Boris više neće biti opterećen dugovima, jer, prema britanskim zakonima, a Becker živi u Londonu, privatni bankrot može trajati do jedne godine, međutim, knjige će otvoriti njihovi advokati i staviti tačku na zajednicu u kojoj je rođen i njihov sin Amadeus.

Sporazumi razvod

– Od 20. juna 2018., ponovo ću biti na nuli – rekao je Becker u izjavi za TV kuću ARD.

Kada je o finansijama riječ, Boris može početi sve ispočetka i truditi se da bude pametniji nego ranije , a kako će preboljeti razvod, to je teško zaključiti.

– Boris i Lilly su se prije nekoliko sedmica rastali. U njihovom braku stalno je dolazilo do raskida i pomirenja, ali ovoga puta je gotovo – ispričao je medijima Borisov prijatelj, dodajući:

– Godinama su živjeli život kroz jednu turbulentnu vezu. Oboje su jake i različite osobe, koje su se neprekidno sudarale. Ne početku se to sviđalo Borisu, ali na kraju to mu je postalo teret. Čeznuo je za više mira, podrške i harmonije u svom braku. U svijetu gdje je svako protiv svakoga, supruga bi trebala biti uz svog muža, smatrao je on. Boris je bio taj koji je prvi zaključio da je braku došao kraj i Boris je bio taj koji je izgubio strast prema svojoj supruzi.

Boris i Lilly Becker razvest će se sporazumno i u miru, izjavili su advokati.

– Gospodinu i gospođi Becker nakon 13 godina veze i devet godina braka, ova odluka nije pala lagano. Ono što je najvažnije za obje stranke jeste blagostanje njihovog sina Amadeusa – rekli su advokati za „Bunte“.

Boris sa drugom suprugom Lilly

Podsjećamo, 21. juna prošle godine pred sudom u Londonu slavni teniser proglasio je bankrot. Svi svjetski mediji prenijeli su ovu vijest, a šokirani Becker novinarima je nervozno objašnjavao da on, zapravo, ima i novca i nekretnina i da će platiti sve svoje dugove. Sud mu, međutim, nije povjerovao.

– Gospodine, izgledate mi kao čovjek koji drži glavu u pijesku – opisala ga je sutkinja.

Njegovi advokati uzalud su željeli umilostiti sudije, pokušavši igrati na kartu da je Becker čovjek koji i nije baš tako vješt s novcem, ali da je velika zvijezda, te da je čak i ugledan sportski komentator.

– Znam ja dobro ko je on. Sjećam ga se dok je igrao na glavnom terenu Wimbledona. To valjda govori o tome koliko sam stara – cinično je prokomentirala sutkinja Christine Derrett.

 Četvero djece

Koliko je novca Becker podigao kod male privatne banke Arbuthnot Latham, javnosti nije prezentirano, no da je riječ o velikim sumama, sasvim je sigurno. Sud tako nije prihvatio Beckerovu ponudu da založi svoju kući na Mallorci, vrijednu šest miliona eura. Sud, također, nije prihvatio ponudu Beckerovih advokata da se nekadašnjoj teniskoj zvijezdi odobri dodatni rok od 28 dana za izmirenje dugova. Sutkinja je i ovdje bila nemilosrdna, te je poručila da je Becker od oktobra 2015., imao sasvim dovoljno vremena da vrati svoje dugove.

Do 2018. ih je uspio izmiriti, ali nije uspio sačuvati brak s Lilly. Prije Lilly, od 1993. do 2001., bio je u braku s Barbarom s kojom ima dvojicu sinova, Eliasa i Noaha. Boris također ima i vanbračnu kćerku Annu, koja se uspješno bavi manekenstvom i s kojom Boris, kao i sa svojom trojicom sinova, ima sjajne odnose. Lilly, manekenku iz Nizozemske je upoznao dok je jedno vrijeme živio u Švicarskoj. Iako su ga povezivali s brojnim ljepoticama, mnogi su se nadali da će se Becker konačno primiriti s novom djevojkom, međutim ostavio ju je dvije godine poslije, i ti putem SMS-a noć prije svog 40. rođendana. Ubrzo je počeo vezu sa 15 godina mlađom dizajnericom nakita i kćerkom svog bivšeg menadžera, Sandy Meyer-Wölden. Ipak, njihova ljubav nije potrajala i Becker je zamolio Lilly za oprost.
– Prošlog sam ljeta skrenuo s puta, ali Lilly me primila natrag. Nikad je više neću napustiti – rekao je. Becker i njegova djevojka manekenka gostovali su u njemačkoj TV emisiji ‘Wetten, dass…?’, a u prijenos se uključilo 9,7 miliona gledatelja. U gostima su bile i holivudske zvijezde Jennifer Aniston i Owen Wilson, a Becker je to smatrao idealnom prilikom da zaprosi voljenu.
Voditelj Thomas Gottschalk ostao je zatečen cijelom situacijom te naglas rekao: ‘Ne opet!’. Slavni zaručnici idući su se dan pojavili na svim naslovnicama.
Mnogo se tada pisalo i o njegovim prošlim vezama te kako Lilly nevjerovatno liči na Beckerovu bivšu suprugu Barbaru. Najprodavanije novine bile su Bild am Sonntag s naslovnicom na kojoj je pisalo: “Hoće li Boris ovaj put održati riječ?” Iako mnoge poznate osobe dan vjenčanja vole čuvati u tajnosti, Becker je pozvao medije da poprate njegov veliki dan. Vjenčali su se se 2009., u švicarskom skijalištu St. Moritz.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti