Svijet tuguje zbog odlaska poznatog kuhara Anthony Bourdaina

Piše: Redakcija

Smrt planetarno poznatog kuhara, pisca i voditelja, Anthony Bourdaina šokirala je svijet, a njegovim odlaskom najviše su potreseni njegovi najbliži, mnogobrojni prijatelji, među kojima su brojni poznati, za oproštajne poruke koristili društvene mreže. Bourdain, čovjek izuzetog šarma i intelekta pravio je sjajne putopisne emisije koje se pamte.

Kuhar Gordon Ramsay je saopštio da je šokiran.

– Unio je svijet u naše domove i inspirisao mnoge da istraže kulture i gradove preko njihove hrane, naveo je na Twitteru.

Voditelj emisije “Bizarna hrana” Andrew Zimmern napisao je da je njegovo srce “zaista slomljeno”. On je dodao da je “žalosna i okrutna ironija” to što je Bourdain prošle godine djelovao nikada sretniji.

Poznata britanska kuharica Nigella Lawson izjavila je da je skrhana poslije vijesti o smrti Anthonyja.

-Srce mi je slomljeno zbog vijesti o smrti Tonyja Bourdaina. To je nepodnošljivo za njegovu porodicu i djevojku.

Slavni Jamie Oliver je naveo je da u “totalnom šoku”, od kada je čuo da je “nevjerovatni” Bourdain mrtav. On je dodao i to da je on unaprijedio govor o kulinarstvu.

Ako neko nekada bude pisao njegovu biografiju sigurno je da će se u njoj naći i priča kada je s kraja maja 2016. godine u Hanoju izveo na ručak tadašnjeg predsjednika SAD Baracka Obamu za vrijeme snimanja putopisno-gastronomske emisije “Nepoznati predjeli”, koja se emituje na televiziji CNN. Tony se sa Obamom, koji se tada nalazio u zvaničnoj posjeti Vijetnamu, sastao kako bi razgovarali o svrsi predsjednikove posjete Aziji i njegovom zanimanju za narod, hranu i kulturu Vijetnama. Kako je Bordain kasnije napisao na Twitteru, ručak za obojicu je koštao šest dolara, a platio ga je on. Ispred restorana, gdje su ručali Obama i on, okupila se velika grupa ljudi koja je oduševljeno pozdravila predsjednika SAD kad je izašao ispred lokala.

https://www.instagram.com/p/BjxSKR_leTN/?utm_source=ig_embed

I aktuelni američki predsjednik Donald Trump je, pred polazak na samit G7 u Kanadi izrazio saučešće njegovoj porodici.

– Šokirao sam se kada sam se jutros probudio: Anthony Bourdain je mrtav! Uživao sam u njegovoj emisiji, baš je bio lik, naveo je Trump.

Bourdainova emisija se na CNN-u emituje od 2013. godine, a u svakoj epizodi on je putovao po svijetu i istraživao lokalne kulture i kuhinje. Ta televizijska mreža je saopštila da je Anthony izvršio samoubistvo u Strazburu u Francuskoj, gdje je snimao novu emisiju serijala za tu televiziju.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti