Preljube slavnih fudbalera: Zbog žena su pucala i prijateljstva

Piše: Redakcija

Sabija i Sylvie su bile prijateljice, a onda je Sabija počela vezu sa Sylvijini suprugom Rafaelom van der Vaartom

Osim igre i privatni život fudbalera je pod lupom javnosti. No, taj dio rijetko dijele s javnosti, međutim, skandali i preljube koje čine, teško da mogu sakriti. Ovo je manje poznata strana njihovog života.

Coleen i Wayne: Brak obilježen suprugovim preljubama

Coleen i Wayne Rooney

– Vratila sam burmu. Nije mi bilo OK da je nosim neko vrijeme, jer je za mene burma znak posvećenosti i obaveze, a nisam bila sigurna šta se dešava s nama. Znam da me neki od vas žale i molim vas -nemojte. Zahvalna sam na lijepim riječima, ali ja sam jaka žena i ne sažaljevam se. Znam i da neki misle da sam glupa što ostajem u braku. Nisam, znam sebe i želim da pokušam ponovo. Prije nego što krenu kojekakvi naslovi – ne, ne primam Waynea nazad u svoj život kao da se ništa nije desilo. Da, bilo je ovo us*ano vrijme i da, vrijeme koje smo proveli odvojeni mi je samo pojačalo utisak da je brak gotov – napisala je Coleen Rooney, supruga engleskog fudbalera nakon što su britanski mediji otkrili njegovu aferu sa starletom. Podsjećamo, prije nekoliko mjeseci engleska policija je u kasnim noćnim satima zaustavila automobil u kojem je bio pijani Wayne sa starletom s kojom se tu noć zabavljao u jednom klubu. Za to vrijeme, trudna Coleen je s njihovo troje djece bila na odmoru u Španiji. Kad je saznala za aferu, odmah se vratila u Veliku Britaniju, odlučna da ovoga puta pokaže da suprugu neće lako oprostiti novi izvanbračni izlet. Britanski “Daily Mail” piše kako je Wayne pokušao izgladiti odnose sa suprugom, te navodno planirao i romantično putovanje samo za njih dvoje u Grčku.

Nakon što su se strasti smirile, Coleen je rodila njihovo četvrto dijete i oprostila suprugu prevaru.

Sylvie i Rafael su se razveli 2013.godine

Rafael Van der Vaart i Sabia

Kada je objelodanjeno da je John Terry u vezi sa ženom najboljeg prijatelja Waynea Bridgea malo ko je mogao da pomisli da će takva “bolest” zavladati i među ostalim fudbalerima. U centru pažnje odjednom su se našli Khalid Boulahrouz i Rafael Van der Vaart. Holandski i njemački mediji su otkrili da je Van der Vaart nakon rastanka sa atraktivnom suprugom Sylvie završio u ljubavi sa njenom najboljom prijateljicom Sabijom Bularuz, bivšom ženom njegovog reprezentativnog kolege i nekadašnjeg defanzivca „Chelsea“ Khalida Boulahrouza, a tu vijest je Rafael kasnije potvrdio.

Rafael Van Der Vaart i Sabia Boulahrouz

-Poznajemo se dugo i uvijek smo bili u dobrim odnosima. U posljednje vrijeme između nas su se razvila snažna osjećanja. Tek smo odnedavno zajedno i potrebno je vremena da se naša ljubav razvije. Mislim da Sylvie nije ljuta jer smo ostali u dobrim odnosima – kazao je Van der Vaart za „Bild“.

 

Rafael se 2013.godine rastao od supruge Sylvie s kojom je bio u braku od 2005. godine. Pretpostavlja se da je ona tada saznala za aferu sa njenom prijateljicom. Sabija Bularuz se 2005. godine upoznala sa Khalidom dok je on igrao za „Hamburg“ i tada su se vjenačli. Imaju dvoje djece, a razveli su se kao i Van der Vaartovi 2013.godine. Ona je prije veze sa Khalidom radila kao go-go plesačica.

Emilija i Mateja Kežman

Emilija i Mateja Kežman

Matija Kežman je ostavio svoju prvu suprugu Emiliju navodno zbog ljubavi koju je počeo s Marijom Perković, pisali su mediji u Srbiji. Zvanično, bivši fudbaler je imao problema u braku sa prvom suprugom zbog čega su se rastali, a zatim je on našao novu ljubav. Iako dvije godine nisu živjeli zajedno, Marija i Mateja su, piše Kurir, tek 2012., za javnost ispričali da su se rastali, ali tada još nisu podnijeli zahtjev za razvod braka.

Nedugo zatim su angažirali advokate da ih razvedu, a nekoliko puta su bili na sudu kako bi se dogovorili o alimentaciji koju Mateja mora da daje Emiliji za njihovo troje djece, Lazara, Aleksandru i Jakova.Brakorazvodna parnica trajala je skoro tri godine i njih dvoje su se dogovorili oko podjele imovine. Mateja Kežman sa Marijom Perković ima četvorogodišnjeg sina Filimona. I njih dvoje su ostali u dobrim odnosima.

Nakon dvije turburlentne ljubavi, Mateja se skrasio sa Tarom Šumonjom.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti