Zvijezde otkrile na šta su potrošile prvu plaću

Piše: Redakcija

Depp: Poklon za mamu

Oni danas imaju milione, ali na početku karijere njihovi bankovni računi i novčanici nisu bili ni blizu “teški” kao danas. Neki su jedva preživljavali, u glamuroznom Los Angelesu tražeći svoju šansu pod suncem. Kada su dobili prvu plaću, jednako su joj se radovali kao što se danas i svi drugi, koji nemaju apsolutno nikakve veze sa svijetom showbusinessa, raduju. Istražili smo na koji način su neke od najvećih zvijezda danas, potrošile svoju prvu veću zaradu.  

JOHNNY DEPP: FARMA KONJA

U intervjuu koji je dao za časopis „Rolling Stone“, Johnny Depp je otkrio kako je prvu veću zaradu od snimanja filmova potrošio na kupovinu konjske farme u blizini Lexingtona u Kentuckyju. No, zanimljivo je da tu farmu nije kupio sebi već svojoj maci Betty Sue, za koju je bio veoma vezan.

Kidman: Obradovala roditelje

NICOLE KIDMAN: MAŠINA ZA VEŠ

Slavna glumica Nicole Kidman prvu plaću nije potprošila na vlastite prohtjeve već svoje roditelje.

-Mami i tati sam kupila veš mašinu. Kasnije sam sebi kupila čizme i za mene su bile najljepše čizme koje sam ikad vidjela – prisjetila se Kidman.

Lopez: Vozila posuđeni automobil

JENNIFER LOPEZ: LUKSUZNI MERCEDES

Kupovina novog auta za mladu J.lo je bio značajan trenutak. U to vrijeme prolazila je kroz teške faze u emotivnom životu, i vozila je staru Hondu koju joj je dao Keenen Ivory Wayans, kreator i glumac TV showa „Living Color“ u kojem je tada mlada Jennifer plesala. Prvi dani života u Los Angelesu Jennifer i nisu bili lagani. Nije imala novca i tražila je svoju šansu u gradu snova. U staroj Hondi se, ispričala je kasnije u intervjuu za „The Hollywood Reporter“, vozila na svaku audiciju. Nakon što je zaradila prvi veći novac kupila je Mercedes. Iste sedmice je pukla njena veza s tadašnjim dečkom.

Ferrera: Molila sam druge za prijevoz

AMERICA FERRERA: 2000 MITSUBISHI MIRAGE

-Morala sam se voziti autobusom, ići pješke, ili biciklom, a nerijetko i moliti braću i sestre da me odvezu negdje – prisjetila se glumica America Ferrera svojih početaka u razgovoru s novinarima magazina „InStyle“. Uslijedila je uloga u filmu „Gotta Kick It Up!“ snimljenom u produkciji Disney Channela, zahvaljujući kojem je zaradila solidnu plaću. Prvo što je uradila, bila je kupovina automobila. Bio je to „2000 Mitsubishi mirage“.

 

SERENA WILLIAMS: PRAVO U BANKU

Prva velika zarada teniske legende Serene Williams imala je sedam cifara. Novac nije htjela potrošiti već ga je odmah položila u banku. Kada su bankari vidjeli milionski iznos, pozvali su Serenu, koja je u trenutku kad je primila telefonski poziv od bankara, bila u vožnji, i tražili da dođe na sastanak u banku. Teniserka nije željela potrošiti ni dolar s računa, jer je željela štedjeti. Njeno iskustvo pokazuje da položiti milionsku sumu novca na bankovni račun, malo je teže od kupovine hamburgera. Ko bi to znao.

Washington: U ruci sam držala toliko novca, da sam se zbunila i nisam znala gdje bih s njim

KERRY WASHINGTON: SAKRIVANJE POD KREVET PA KUPOVINA LAPTOPA

Glumici Kerry Washington trebalo je određeno vrijeme da se navikne na veću količinu novca u svojim rukama. Prije nego što je planetarnu popularnost stekla u seriji „Scandal“, Kerry je prvu veću zaradu imala snimajući svoj drugi film „Save the Last Dance“.

-Svi u ekipi smo dobili dnevnicu. U ruci sam držala toliko novca, da sam se zbunila i nisam znala gdje bih s njim. Sakrila sam dobar dio u svoj madrac, a jedan dio odvojila za dnevne troškove. Kada smo završili snimanje filma, skupila sam sve dnevnice i kupila svoj prvi laptop – ispričala je Kerry za „The Hollywood Reporter“.

Pitt: Drugu plaću potrošio na kupovinu radija

BRAD PITT: NAMJEŠTAJ

-Od prve plaće sam kupio stolicu Craftsman i Frank Lloyd Wright lampu, dok sam drugu plaću potrošio na kupovinu radija – ispričao je Brad Pitt za „Architectural Digest“.

Crawford: Željela je glamurozno urediti svoj dom

CINDY CRAWFORD: TAPETE

Slava u manekenskom svijetu bivšem supermodelu Cindy Crawford donijela je i veliku zaradu. Prvu veću sumu je kaže, potrošila na kupovinu tapeta, jer je željela urediti dom onako kako je kao djevojčica priželjkivala.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti