Michael Jackson: Imao je najgoreg oca u historiji

Piše: Redakcija

Nekadašnji doktor Michaela Jacksona,  Conrad Murray iskalio je svoj bijes prema nedavno preminulom ocu ove muzičke zvijezde, nazvavši ga “najgorim ocem u historiji”.

-Nisam pustio ni jednu suzu zbog njegove smrti. Bio je najgori otac u historiji. Njegova okrutnost prema Michaelu najbolje se vidi u tome što ga je otac hemijski kastrirao kako bi zadržao njegov visok ton glasa, ovako je Murray prokomentarisao smrt Michaelovog oca, koji je preminuo krajem prošlog mjeseca, prenosi Index.hr.

Ovaj doktor je prije dvije godine objavio knjigu “To je to! Tajni život”, u kojoj je opisao kako je Joe tjerao Michaela na hormonske injekcije koje su liječile njegove akne, ali istovremeno i smanjivale rizik da mu se glas produbi. Nedavno je Guardian je objavio priču o Joeu Jacksonu i njegovoj brutalnosti koju je pokazivao prema svojoj djeci. U tekstu se navodi da ih je Joe maltretirao fizički, psihički i verbalno. Tukao ih je kaišem za svaku sitnicu, a maltretiranje je ostavilo ozbiljne posljedice na sve njih. Kada su odrasli i započeli svoje karijere, najpoznatiji Jacksoni optuživali su javno oca da ih je zlostavljao dok su bili djeca. Michael, Janet i La Toya, govorili su o batinama koje su dobijali, a ni Joe nije krio da je s djecom često primjenjivao silu.

Pročitajte još