Zašto Meghan Markle stalno nosi štikle?

Piše: Redakcija

Visoke pete postale su zaštitni znak vojvotkinje od Sussexa. No nakon što je prošle sedmice za vrijeme posjete Dublinu na stadion Croke Park stigla u crnim salonkama, mnogi su se zapitali zašto je Meghan Markle odlučila i po travi gaziti u visokim petama.

No postoji vrlo dobar razlog zašto izbjegava ravnu obuću i zašto smo je, od kada se udala za princa, samo jednom vidjeli u ravnim sandalama. Naime, kako piše britanski Glamour, Meghan stalno nosi štikle kako bi ona i Harry zajedno izgledali skladnije, jer je on od nje viši čak 18 centimetara. Meghan je visoka 167, a Harry 185 centimetara, navodi časopis.

– Parovi s velikom razlikom u visini izgledaju neskladno na fotografijama i često ona niža osoba izgleda još niže no što jest. Zato Meghan stalno nosi štikle kako bi umanjila tu razliku – objasnio je za Glamour fotograf slavnih Glenn Gratton.

No štikle nisu jedini stilski trik koji Meghan koristi da bi na fotografijama izgledala više. 

– Meghan često nosi i pencil suknje visokog struka koje također stvaraju iluziju izdužene figure – istaknuo je fotograf. 

Jedini put kada je Meghan nosila ravne sandale od kada se udala za princa bio je početkom mjeseca na polo turniru u kojem je Harry učestvovao pa nisu došli zajedno.

Pročitajte još