Kako je princeza Diana saopćila svojoj djeci da im tata ima aferu

Piše: Lejla Bejdic

Prince William je imao naročito blisku vezu sa svojom pokojnom majkom, princezom Dianom, i otvoreno je pričao o njihovoj bliskoj vezi. Dok je William bio poprilično suzdržan o razvodu njegovih roditelja i kako je to utjecalo na njega i njegovog brata princa Harryja, ima nekoliko slučajeva koji su vjerovatno utjecali i utvrdili vezu koju su imali s Dianom u to doba.

Diana i princ Charles razdvojili su se 1992. zbog glasina o nevjernosti s obje strane, ali posebno oko glasina oko Charlesove veze s bivšom djevojkom Camillom Parker-Bowles. 1986. godine Charles je obnovio svoju vezu s Camillom, a obično sramežljiva princeza Diana povukla je jedan potez, gdje se na rođendanskoj zabavi svoje sestre, suočila s Camillom i otvoreno je pitala o aferi s Charlesom, te time uništila i ono malo bračne harmonije što je ostalo između nje i Charlesa.

Slikovni rezultat za william and princes diana

Do 1995. godine Diana je napravila još jedan ludački gest kada je u televizijskom intervju na BBC-u s Martinom Bashirom izgovorila citat:

– U braku nas je bilo troje, tako da smo se malo gužvali – ali je također otkrila da je rekla Williamu, tada trinaestogodišnjaku, o vanbračnoj aferi svog oca.

– Rekla sam Williamu o očevoj aferi, i također sam mu rekla ako nađeš nekoga koga voliš u životu, moraš ga držati i voditi računa o toj osobi, i ako imaš sreće da nađeš nekoga ko te voli, onda ga moraš zaštititi –  dodala je Diana.

Priznala je da ne želi da završi brak, rekavši:

– Ne želim razvod, ali, očigledno, treba nam jasnoća o situaciji koja je bila ogromna diskusija u posljednje tri godine – dodavši:

– Ja sam čekala odluku moga muža na koji način ćemo svi ići, i kako će se ovo sve završiti između nas.

U neviđenom potezu, kraljica je poslala pisma Diani i Charlesu, zatraživši da se odmah razvedu. Razvod je završen 28. augusta 1996. godine, a Diana je ubijena u automobilskoj nesreći gotovo godinu kasnije.

Sudeći prema Williamovom savršenom odnosu sa suprugom Kate Middleton, mislimo da je poslušao savjete svoje majke.

Slikovni rezultat za princes diana charles and camilla

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti