Robin Williams: Novi dokumentarac otkriva nesvakidašnju zavisnost slavnog komičara koji je izvršio samoubistvo

Piše: Redakcija

Prekomjerno uzimanje opojnih sredstava dovelo je slavnog komičara Robina Williamsa do teške zavisnosti i depresije. Manje je poznato da je legendarni glumac “patio” od još jedne vrste zavisnosti – zavisnosti od komedije, otkriva novi dokumentarac “Come Inside My Mind”. Film o životu i radu Robina Williamsa gledatelje upućuje u psihičko stanje glumca kroz brojne arhivske snimke, analize i intervjue s njegovom porodicom i prijateljima. Dokumentarac prikazuje kako je Robin Williams svoje 63 godine života posvetio jednom cilju – da nasmije ljude. Williams je svoju strast za komedijom opisivao kao nešto na šta je bio gotovo prisiljen.

Slikovni rezultat za robin williams last photo

Jedna od posljednjih fotografija slavnog komičara

– Mislim da se dešava stvarno nevjerovatna navala emocija kad pronađete nešto novo i spontano. Mislim da to nagrađuje mozak sa malo endorfina – rekao je  u jednom intervjuu čiji dijelovi su se našli u dokumentarcu. Film “Come Inside My Mind”, u produkciji HBO i režiji Marine Zenovich, sadrži mnogo neobjavljenih i do sada neviđenih snimaka i gledatelje vodi kroz cijeli Robinov život i karijeru.

U filmu su prikazani i detaljni intervjui osoba koje su bile veoma privržene tom izuzetno originalnom komičaru. Većim dijelom ispričan riječima samog Williamsa, film otkriva šta je glumca podstaklo da s cijelim svijetom podijeli kreativne likove iz svoje glave. Robin Williams je izvršio samoubistvo u 2014. godine.

Pročitajte još