Posljednje pismo koje je Milićeva kćerka napisala magazinu “Azra”: Prenesite istinu zbog moje djece

Piše: Redakcija

Oni koji su poznavali Maju Avdibegović, kćerku Milića Vukašinovića s velikom tugom su dočekali vijest da je majka dvojice sinova u 35 godini okončala svoj život, tako što je, prvi nalazi još nepotvrđeni ukazuju, popila veliku količinu lijekova. Oni koji nisu poznavali Maju, suosjećaju također. Suosjećaju prije svega zbog njene borbe da svoj život vrati na normalne tračnice, izbavi se iz pakla ovisnosti i posveti svojim sinovima. Mi smo je upoznali 2008.godine u Sarajevu. Bila je s tadašnjim mužem i sinom koji je u vrijeme intervjua za „Azru“ imao devet mjeseci. 

Bili su ovo jedni od najljepših trenutaka u njenom životu. S toliko ljubavi i majčinske brige je govorila o svom sinu, zbog kojeg je odlučila i pokušala svoj život promijeniti iz korijena. Više se o Maji nije govorilo, sve do prošlog mjeseca, kada je postalo jasno da još nije izašla iz pakla u koji ju je dovela dugogodišnja ovisnost. S njom nismo uspjeli uspostaviti kontakt, ali jesmo nakratko s njenim ocem Milićem Vukašinovićem. Maju je dobio u braku s prvom suprugom Verom, s kojom je Maja živjela.

Vjerovali smo da će njen oporavak biti uspješan. A, onda nam se krajem prošlog mjeseca javila sama Maja. Sjetila se i našeg prvog intervjua, nije bila oduševljena što je postala tema broj jedan u medijima, željela je objasniti šta se desilo te kobne junske noći kada su svi objavili da je sebi pokušala oduzeti život. Ona je tvrdila drugačije. Napisala je i zamolila da se objavi njena strana priče.

Majine poruke od prošlog mjeseca

„Dugo sam se već sama brinula o nepokretnoj majci oboljeloj od multipleskleroze….sa dvoje djece bez posla i ikakvih primanja…Majka je odbijala da ide u dom…taj dan sam dovela dva socijalna radnika i doktore iz nadležnog doma zdravlja da nagovore majku da potpiše da ide u dom. Ona je bila neljubazna prema osoblju i meni i odbijala da potpiše. Ja sam psihički bolesnik…,liječim se od bipolarnog poremećaja i nisam bila više sposobna da brinem i o mami. Za djecu je bilo nezdravo biti u stanu sa takvim bolesnikom. Od bijesa sam razbila staklo na vratima i porezala ruku nakon čega mi je ukazana pomoć hitne pomoći i po preporuci ljekara zadržana sam na Odjelu psihijatrije Kliničkog centra.

  

Dakle, nisu me pronašli članovi porodice jer ih nemam u Sarajevu. Nisam se željela ubiti radi svoje djece mada jesam bila u teškoj depresiji!!! Pri prijemu u bolnicu urađen je urin test na sve droge i alkohol i kompletan je negativan sa drogama sam završila zbog djece!!!! Mami je sad lijepo u domu ima dobro društvo, ja sam našla posao i sve mi je krenulo…Danas je mom sinu Irfanu jedanaesti rođendan, a mlađem Imranu će u julu osam. Oni su moj život!!! Najljubaznije vas molim radi moje djece da objavite istinu… – napisala nam je između ostalog Maja i zahvalila se ljekarima Odjela za psihijatriju na ukazanoj pomoći, priloživši fotografije sa sinovima, ocem, te dokumentaciju iz bolnice.

 

 

Pročitajte još