Sama u metrou: Katie Holmes nakon razvoda od Toma živi daleko od holivudskog klišea

Piše: Redakcija

Katie nije obraćala pažnju na druge putnike

Dok neke slavne osobe vole putovati u limuzinama, to nije slučaj s Katie Holmes. Iza njene slike multimilionerke i glumice s internacionalnim uspjehom, skriva se jednostavna žena, koja želi živjeti vrlo daleko od holivudskog klišea. Dolazeći na stanicu podzemne željeznice na njujorškom Manhattanu,  obučena jednostavno u farmerice i košulju, uspjela se stopiti s gomilom, kupila je kartu i smjestila se na prazno mjesto kao i hiljade drugih putnika. Udobno smještena, svjesna da će je neko prepoznati, odlučila je osigurati sebi mir, pa se zamaskirala velikim sunčanim naočalama i počela čitati knjigu Joan Didion “Slouching Toward Betlehem”. S vremena na vrijeme bi pogledala i na svoj mobitel, ne obraćajući pažnju na druge putnike.

Katie Holmes je svjetsku slavu okusila kad je imala samo 20 godina, igrajući u popularnoj seriji “Dawson”. Od tada ona je bila u grupi onih glumica za kojima su jurili paparazzi. Naročito je bila tražena „meta“ 2005.godine kada se počela zabavljati s holivudskim superstarom Tomom Cruiseom, što i ne iznenađuje. Tom je bio Tom, a osim toga svoju dragu je prvi put pred novinare na crveni tepih dovezao ni manje ni više nego na motoru. U toj romantičnoj slici je bilo i francuskih poljubaca, večera za dvoje na neobičnim mjestima, vožnji helikopterom, što su s radošću bilježili paparazzi. Javnost je bila željna svakog detalja iz ove ljubavi koja je pukla 2012.godine, kada je Katie obznanila da se razvodi od Toma. Navodno, glumica je dugo i u strogoj tajnosti sa svojim advokatima pripremala ovaj korak, Tom je bio zadnji koji je saznao da je braku kraj. Šta je razlog šuškalo se dugo, niko sa sigurnošću ni danas ne zna, ali svi su najbliži vjerovanju da je kap koja je prelila čašu Tomova opsjednutost scijentologijom, kontroverznim „religijskim“ pravcem i filozofijom, za koji su poludjeli neki od holivudskih celebrityja. Katie navodno nije željela živjeti takvim životom, a to nije željela ni svojoj kćerki koju je dobila u braku s Tomom. Suri Cruise jedino Kateino i Tomovo dijete danas ima 12 godina.

Od razvoda s Tomom Katie živi mnogo diskretnije. Otkako je u vezi s glumcem Jamieom Foxxom, ona se vrlo rijetko pojavljuje na nekim gala događajima, i većinu svog vremena provodi brinući se za svoju Suri. Krajem juna mama i kćerka su viđene na ulicama Pariza, a kasnije i u posjeti Louvreu. Možete pretpostaviti i u pravu ste, slobodno su se i bez armije tjelohranitelja kretale među stotinama turista.

Pročitajte još