Otac vojvotkinje Meghan Markle, Thomas Markle priznao je u razgovoru za Daily Mail kako je dramatično spustio slušalicu u telefonskom razgovoru s princem Harryjem, nakon što ga je optužio i kritizirao zbog namještanja paparazzi fotografija.

Izjavio je kako je bio uzrujan zbog Harryjeve “tiranije” i to nakon što se oporavljao od srčanog udara i izlaska iz bolnice. Također, iako tvrdi prihvata da je Harry tada bio apsolutno u pravu, smatra da ga je nazvao u krivom i neprimjerenom trenutku.

U dosad najvećem intervjuu Thomas Markle je između ostalog priznao i kako je lagao Harryju kada mu je rekao da nije sarađivao s paparazzijima.

Princ Harry i Meghan Markle (Foto: AFP)

Također rekao je da je to njegov posljednji intervju i otkrio je još nekoliko dosad nepoznatih činjenica. Tako mu je navodno Meghan rekla kako na vjenčanju neće biti vremena za njegov govor što ga je iznimno povrijedilo, tvrdi da su navodi o zbližavanju s kraljevskim parom netačni jer nisu bili u kontaktu već mjesecima te da ga nije briga za kraljevsku porodicu i samo želi nazad svoj stari život.

Iako se nikad nisu susreli, Thomas tvrdi kako su on i Harry vodili tople i prijateljske telefonske razgovore, nakon što mu je Meghan otkrila da je u vezi s pripadnikom britanske kraljevske porodice. Između ostalog razgovorali su upravo o spornoj temi paparazza i složili se da ih treba izbjegavati pod svaku cijenu nakon što javnost sazna vijest o novoj ljubavnoj vezi.

Thomas Markle (Foto: Profimedia)

No umjesto da ga doista posluša, Thomas je tajno dogovorio prodaju fotografiju čija je vrijednost procijenjena na 100.000 britanskih funti, što danas ne može oprostiti.

Podsjećamo, Thomas Markle našao se na naslovnicima svjetskih medija nakon što je otkazao dolazak na kćerino vjenčanje, navodeći oporavak od proživljenog srčanog udara kao razlog. Njegova šokantna odluka, bila je objavljena samo dan nakon što je otkriveno da je sarađivao oko prodaje fotografija s paparazzijima.

Nakon objave najnovijeg, i ako je moguće vjerovati posljednjeg intervju Thomasa Marklea, britanska kraljevska porodica zasad se nije oglasila.