U nedjelju trka žena i djevojaka: Trčimo zajedno za zdraviji život

Piše: Redakcija

Udruženje Marathon Sarajevo nastavlja promociju zdravog načina života organizirajući 6. po redu trku za djevojke, žene i djevojčice pod nazivom „AVON Djevojke na trčanju“ . Generalni sponzor AVON već 130 godina podržava akcije koje osnažuju žene, a ove godine slavi i 15 godina postojanja u BiH. U nedjelju će početkom u 10 sati ispred SCC-a u Sarajevu, održati i 6. po redu šetnja/trka pod nazivom  „AVON Djevojke na trčanju“, namijenjena djevojkama, ženama i djevojčicama svih generacija.  Ovaj sportski i društveno odgovorni projekat je organizovan kao promocija zdravog i aktivnog života naših sugrađanki, ali i kao sredstvo u borbi protiv diskriminacije i predrasuda u našem društvu. Ovom prilikom organizatori žele doprinijeti građenju zdravijeg i modernijeg okruženja, a sportske manifestacije poput ove su duga praksa u svim modernim zemljama.

Trasa trke duge četiri kilometra prolazi kroz mirno i lijepo Vilsonovo šetalište, a sve učesnice trke očekuju brojni pokloni u startnom i finišerskom paketu te odlična zabava.

– Velika nam je čast i zadovoljstvo biti dio jednog ovako interesantnog i zabavnog događaja. Već 15 godina koliko postoji u našoj zemlji, kompanija Avon je dio raznih događaja koji imaju za cilj poboljšanje života žena. Jedan od njih je i ova trka. Želimo zajedno promovisati zdravi način života ali i potaknuti žene u Bosni i Hercegovini da brinu o svom i zdravlju svojih najbližih. U ovih 15 godina postojanja kompanija Avon je napravila veoma mnogo akcija koje su imale za cilj poboljšanje života žena u našoj zemlji, te je i naša dugogodišnja podrška ovoj utrci upravo to. Pozivamo sve naše drage Avon članove i naše drage korisnike, kao i sve dame koje vole trčanje da nam se pridruže na ovom divnom druženju za žene. Budite i vi AVON Djevojke na trčanju – kaže Šejla Korjenić, PR specijalista kompanije Avon u BiH.

– Sretni smo i ponosni na odziv BH građanki na ovu zabavnu ali i društveno odgovornu trku na kojoj se može i šetati i  koja će ujedno poslužiti  mnogim BiH trkačicama kao svojevrsna priprema za Sarajevo Sberbank polumaraton, trku dugu 21,1 km, na kojoj će nastupiti 16. septembra. Prijave za žensku trku otvorene su još 2 dana, međutim broj mjesta je ograničen, tako da savjetujemo sve zainteresirane da u u se u subotu na upisnom mjestu u SCC centru prijave i uplate kotizaciju kako bi osigurale svoj startni broj – kaže Nadija Hadžijamaković, projektna menadžerica Udruženja Marathon Sarajevo.

Kao i svake godine, društveno odgovorni aspekt trke će biti istaknut s posebnim naglaskom na borbu protiv karcinoma dojke. Kompanija AVON, koja je generalni sponzor ove trke, već godinama aktivno djeluje u borbi protiv raka dojke. Udruženje Marathon će i u ovoj godini iz uplaćenih kotizacija za trku izdvojiti donaciju koja će biti uručena Udruženju Novi Pogled iz Mostara na dan trke. „Trčimo zajedno za zdraviji život žena“ jedan je od slogana ovogodišnjeg izdanja Avon Djevojke na trčanju.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti