Video: Frenkie i Sajsi MC u potpunosti izdominirali u spotu za singl Svi

Piše: Redakcija

Na iznenađenje brojnih fanova u Regionu, tuzlanski reper Frenkie i Beograđanka Sajsi MC predstavili su videospot za pjesmu „Svi“. Promocija je upriličena sinoć u studiju „Spektroom“ na Skenderiji u Sarajevu, gdje je zapravo spot i sniman prošle sedmice. Snimanje je trajalo 15 sati i entuzijazam i volja za radom nisu prestajali čak ni poslije ponoći kada su ostavljene najteže i najefektnije scene. Studijsko snimanje odvijalo se u dvije prostorije, bijeloj i crnoj gdje su svi akteri pojedinačno pokazali svoje dominantne strane, dok su zajedničke scene snimane u hangaru centra Skenderija, gdje je atmosfera dovedena do usijanja. Tekst pjesme pisali su muzičari zajedničkim snagama, dok je beat napravio Indigo, najmlađi član Fm Jam ekipe.

– Ovo je moja prva promocija videospota i moram da se zahvalim cijeloj „Spektroom“ ekipi koja je jako ozbiljno i profesionalno odradila posao. Do saradnje sa Sajsi došlo je poprilično spontano i prijateljski jer smo se u zadnje vrijeme često družili preko „Red Bull Raplike“. Prije nekoliko godina smo imali ideju da napravimo zajedničku pjesmu, međutim nismo bili zadovoljni, pa smo ostavili za neku drugu priliku i sada nam se ukazala. Indigo je napravio odličan instrumental koji nas je inspirisao i sve je teklo brzo. Kada smo završili s pjesmom shvatili smo da je jako kvalitetna i da zaslužuje da je ispromovišemo na najbolji mogući način – kaže Frenkie.

Pjesma je klubskog karaktera i ekipa očekuje da bude pravi hit u noćnim izlascima. Kako je izjavila atraktivna Beograđanka ovoga puta niko nije posebno dominirao, nego su udružili snage i bili „politički korektni“.

– Frenkie i ja se super razumijemo, a poseban šmek pjesmi dao je Tijanin dio. Moram da priznam da je ovo jedno od najljepših muzičkih iskustava u mom životu do sada. Ekipa koja je radila spot napravila je takvu atmosferu da smo se Tijana i ja osjećale kao princeze. Jeste da je snimajne trajalo 15 sati, ali stvarno je bilo divno i koliko god da smo bili premoreni kada pogledam ljude koji su selili cijelu tehniku iz ove prostorije u onu, bila sam u fazonu „Možeš ti da ponavljaš tekst po stoti put, ako oni mogu da nose tehniku“ – kaže reperka Ivana Rašić.

U spotu se osim glavnih muzičkih zvijezda pojavljuju još dvije dame, Tijana Rašić, Ivanina sestra i stalna saradnica na sceni te Ina Čano, kojoj je pripala glavna glumačka uloga.

Foto: Emir Yasin/Spektroom i Sulejman Omerbašić

Pročitajte još