Zašto Charles ima hladan odnos sa djecom

Piše: Redakcija

Kraljevska porodica svakodnevna je tema štampe širom svijeta. Oči javnosti uprte su u prinčeve Willama i Harryja i njihove ljepše polovine. Javnost je vidno naklonjena mladim prinčevima koji i pored kraljevskih obaveza pokušavaju živjeti kao obični ljudi. Takav način života koji odudara od standardnih uštogoljenih navika na dvoru zasmetao je princu Charlesu. Upućeni u u odnose na dvoru ipak su mišljenja da stari princ Charles ne uživa veliko povjerenje svojih sinova. Američki štampani medij 
“The Daili Beast” u tekstu pod naslovom “U srcu hladnog rata između Princa Charlesa i Villiama i Harrija ” donosi vijest kako je odnos sinova sa ocem prijestolonaslednikom jako hladan. Ovaj list navodi kako su oni jednostavno drugačijeg mentalnog sklopa te da se njihova mišljenja ne podudaraju. Isti izvor navodi kako su njihovi susreti rijetki i uglavnom formalni. 

Skupovi kao što su  Trooping the Color i Božić rijetki su događaji kada je porodica na jednom mjestu i to posebno na insistiranje kraljice Elizabeth II. 

Kraljevski hroničar Richard Kai koji je vrlo dobro upućen u dešavanja na dvoru u razgovoru za “Daily Mail” je rekako kako je odnos sinova prema ocu postao dodatno zategnut u avgustu prošle godine na obilježavanju 20. godišnjice od smrti princeze Dianae. Charlesu je zasmetalo to što su njegovi sinovi dali intervjue povodom godišnjice smrti njihove majke u kojima su govorili o svom gubitku i tuzi koju osjećaju. 

Princu je posebno zasmetalo što su se nakon smrti Diane njegovi sinovi udaljili od njega. Nakon što se njihov otac oženio svojojm dugogodišnjom ljubavnicom Camillaom odnos između sinova i oca je još više zahladnio. Kako navodi Kai, sinovi jesu dali podršku ocu kada se ponovo oženio prije 13 godina. 

Prinčevi ne provode previše vremena s ocem sem u prilikama kad a se na dvoru obilježava neki bitan događaj. Njihove odnose dodatno je poljuljala ženidba Williama i Kate. Kai navodi kako Kate nije po ukusu Camillae koja ima veliki uticaj na Charlesa. Njima je zasmetalo i to što se Kateina majka “previše” brine o njihovim unučadima i tako “pogrešno” utiče na njihovo vaspitanje. 

Izgleda da su Charles i Camilla odlučili zagorčati život Kateine majke Carole što je razbjesnilo Williama koji se požalio svojoj baki kraljici Elizabeth II koja je uspjela bar na kratko smiriti strasti. Izvori na dvoru tvrde kako je Charles užasno ljubomoran na svog starijeg sina kao što je bio ljubomoran i na Dianau. Isti izvor navodi kako je Charles ljubomoran kada pažnja nije usmjerena direktno ka njemu. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti