Bill Cosby: Nije ni trepnuo kad mu je sudac izrekao višegodišnju kaznu zatvora

Piše: Redakcija

 

Poznati američki komičar i zvjezda serije “Cosby Show” osuđen je na zatvorsku kaznu od 3 do 10 godina zatvora zbog silovanja košarkašice Andreae Constand 2004. godine u svom domu u Philadelphiji. Cosby je Andreai sipao lijekove protiv bolova pomoću kojih ju je uspavao i potom slilovao. Sud je konačno potvrdio presudu kojoj je Cosby uspijevao izmaći posljednjih nekoliko godina. Naime, ovaj slučaj dospio je u javnost nekoliko godina nakon što se dogodio, a pred sudom se našao u dva navrata. Prvo je 2012. podignuta optužnica koja ga je teretila za ovo djelo da bi se proces nastavio i 2014. kada je sud odbio zahtjeve oštećenih. 

Billi Cosby koji je do sada izbjegavao sud pravde sumnjiči se da je tokom svoje karijere zlostavljao svoje kolegice, filmsko osoblje, dadilje i kućne pomoćnice u svome domu. Preko 60 žena optužilo je Cosbyja za napastvovanje ali do sada nije donešena niti jedna sudska presuda. Tokom ponovljenog suđenja Cosbyjeva odbrana pokušala je ponuditi kauciju koju je sud odbio što je izazvalo bjes kod Cosbyja. Nakon što je presuda zvanično izrekla kaznu u trajanju od minimalnih 3 do maksimalnih 10 godina robije, Cosby je napustio sudnicu u pratnji policije a brojnim medijima koji su čekali ispred suda nije davao izjave. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti