Ostala bez krune: Miss Ukrajine oduzeta titula zbog bizarnog razloga

Piše: Redakcija

Veronika Didusenko izabrana je za Miss Ukrajine ove godine ali je titulu ljepotica nosila samo tri dana. Bizarna situacija dogolila se nedugo nakon samog izbora. Naime, mlada Ukrajinka je obaviještena da joj se titula oduzima. Razlog, krajnje čudan! Prema pravilima ukrajinskog izboza za Miss, pobjednica ne može biti djevojka koja ima djecu.

-Pojavile su se informacije da ja imam dijete i žiri je odlučio da izaberu novu pobjednicu i predao joj titulu nove miss- rekla je Didusenko.

Prema pravilima koja važe za izbor Miss Ukrajine, takmičarkama nije dozvoljeno da su udate, da su bile razvedene ili da imaju djecu. Ona je naglasila kako se ova pravila nisu promijenila još od 1951. godine kada su napisana, dodavši da takva pravila nisu u skladu s vremenom u kojem živimo.

-Postoji izbor za Miss Ukrajine i izbor za Miss Svijeta, gdje djevojke koje su udate, koje nisu u date, razvedene i one koje to nisu, a imaju djecu, mogu da se takmiče. Zato ovdje ne vidim nikakvu diskriminaciju, rekla je Veronika Kios, iz Odbora za Miss Ukrajine 2018.

Iako je Odbor imenovao novu Miss Ukrajine, Didusenko apeluje na Miss Svijeta da promijeni svoju odluku. Ona je istakla da će u narednom periodu pokrenuti kampanju koja će se baviti zaštitom samohranih majki.

View this post on Instagram

Нарешті, усвідомивши все, що трапилося, відзнявши перші прямі ефіри та інтерв`ю для ЗМІ, я можу поділитися своїми емоціями! ⠀ Мене переповнює невимовна вдячність комітету @missukraine_official👑кожному, хто мне підтримував, я відчуваю Вашу любов і віру – це ДИВОВИЖНО❤️❤️❤️ ⠀ Дякую надзвичайним @landik19 за підтримку 24/7, @ayten.novruzova, @zorianchuk, @katya_den, @veronica_v78, виконавчому директору @kioseviktoriya💪 ⠀ Моя щира подяка членам ЖУРІ: @mashaefrosinina, @aakucherenko, @nikolaytyshchenko, @vova_ostapchuk, @olgakharlan, @iusypchuk_bogdan @gorovaya_irina, @aysina_julia, @yuriy_tkach✨ та красномовним ведучим @kosadcha, @gorbunovyuriy💫І, звичайно, спасибі чудовій @polina.tkach за передачу естафети🙏 ⠀ Обожнюю моїх дівчат: Miss Ukraine Earth @anastasiia_kryvokhyzha та Miss Ukraine International @bogdana_tarasyk ❣️❣️❣️ #missukraine2018👑

A post shared by Veronika Didusenko (@veronika_didusenko) on

Pročitajte još