Seka Aleksić na udaru Poreske uprave Srbije:Odakle suprugu novac da joj kupi auto od 100.000 eura

Piše: Redakcija

Nakon što se na socijalnim mrežama pohvalila kako joj je suprug Veljko za rođendan kupio automobil u vrijednosti od 100.000 eura, pjevačica Seka Aleksić našla se na udaru zakona u Srbiji. Naime, kako piše srbijanski „Hello“ direktorica Poreske uprave Ljiljana Kovačević izjavila je kako je počela istraga zarada i poslovanja estradnih zvijezda u Srbiji.

Prva na udaru poreznika je Seka Aleksić.

-Trenutno provjeravamo porijeklo novca kojim je suprug Seke Aleksić pjevačici kupio automobil vrijedan 100.000 eura. Provjeravamo odakle novac, kako je vozilo kupljeno i da li je plaćen porez. Ovo je samo jedan u nizu slučajeva ljudi sa estrade kojima se Poreska uprava bavi, ali estrada za nas nije posebna kategorija poreskih obveznika – kaže Kovačević za „Hello“.

Pjevačica Seka Aleksić nije željela srbijanskim medijima komentirati odakle Veljku novac za kupovinu skupog automobila.

-Ne želim to da komentarišem. Što se tiče poreza, godinama ga plaćam u Austriji jer sam tamo prijavljena. Svaki moj nastup uredno je prijavljen i porez plaćam godišnje. I u Srbiji sam prijavljena kao estradni umjetnik i porezni obveznik i sve svoje obaveze državi izmirujem – govori Aleksić.

 

Pročitajte još