U velikom intervjuu za australsko izdanje magazina Vogue Victoria Beckham govorila je o modi kao poslu. U svijet mode ušla je u aprilu 2008. godine i niko iz tog svijeta nije vjerovao da će uspjeti u dizajnerskim vodama. No, Victoria je ove godine na London Fashion Weeku proslavila deset godina postojanja svog modnog carstva, što je svima dovoljan pokazatelj njenog uspjeha..

– Ono što sam postigla za ovih deset godina mnogo je više od onoga što sam mogla sanjati. Osjećam se kao da ovo radim cijeli svoj život. Živim i dišem za svoj brend sedam dana u sedmici. Nikad se ne isključujem, ne idem na odmor i nikad nisam nedostupna na telefonu ili e mailu. Posao je moje peto dijete – rekla jeVictoria.

Instagram/ @victoriabeckham

Kaže kako je u proteklih deset godina bilo divnih trenutaka i ističe da je uvijek bila fokusirana na sljedeći korak. Otkrila je kako je strategija ključna riječ u novom poglavlju njenog rada.

Victoria, koja je uvijek bila ambiciozna, rekla je kako u modnoj industriji postoji određeni način rada i pravila kojih se i ona morala pridržavati.

– Željela sam biti poduzetnica i pronaći različite načine da radim stvari. Bila sam pop zvijezda koja se pretvorila u modnu dizajnericu i nisam htjela raditi na isti način na koji rade drugi. Bila sam malo naivna i vjerovatno se zbog toga nisam prestrašila – rekla jeBeckham. Dodala je kako se uvijek željela baviti modom i da je zapravo sretna što muzika nije njena glavna strast.

Instagram/ @victoriabeckham