Video: Savjeti kineskog ljekara: Zaustavite curenje nosa za pet minuta

Piše: Redakcija

Ljudi često ne obraćaju pažnju da curenje nosa može biti ozbiljno oboljenje. Ipak, umije da oteža život bukvalno svakome. Masiranje određenih tačaka na licu može pomoći organizmu da se brže oporavi, aktiviranjem unutrašnje snage organizma na borbu sa curenjem nosa.

Ovo je efikasan način koji predlaže Lu Hunsen, doktor kineske medicine.

Tačka 1: Ako produžite liniju obrva, ova tačka će se naći direktno iznad početka nosa.

Tačka 2: Simetrične tačke na obje strane lica. Jedva primjetna udubljenja udaljena oko dva centimetra od spoljašne ivice obrva. Treba ih pritiskati istovremeno.

Tačka 3: Dvije simetrične tačke na početku nosa, blizu ivice očnih duplji. Masirati istovremeno.

Tačka 4: Simetrične tačke udaljene pola cantimetra od nosa.

Sve ove tačke treba masirati vrhovima prstiju po 1 minut. Pritiskati jako, ali nikako do bola. Nije bitno, u smjeru kazaljke sata ili ne. Važno je da imate osjećaj pritiska na određenu tačku. Curenje nosa prestaje već praktično poslije prvog puta. Po potrebi ponovite 2-3 puta dnevno.

KAKO OVO DJELUJE?

Bitno – pravilan protok krvi!

Kineska medicina smatra da je najvažnija stvar – pravilan protok krvi do mišića i tkiva. Ako negdje u organizmu nastaje stagnacija krvi, onda na tom mijestu počinje razvoj bolesti. I obrnuto – ako se obezbijedi odgovarajući protok krvi, organizam će biti u stanju da brzo izliječi bolest. Zato masaža ključnih tačaka pomaže ozdravljenju.

Lu Hunsen, ljekar kineske medicine, 11 godina je služio u kineskoj vojsci, dobio je čin poručnika. Tajne kineske medicine spoznao je od svoje bake, koja ga je dugo učila akupunkturi i manuelnoj terapiji. Poslije vojske radio je kao kiropraktičar u gradskoj bolnici Ling Jina, gde je uživao veliku popularnost među pacijentima. Godine 1993. dobio je poziv da radi u Rusiji, gde je i ostao poslije završetka ugovora, jer je oženio rusku djevojku.

Izvor: magazin.ba

http://www.youtube.com/watch?v=tFpvmIlM6DA

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti