Mustafa Nadarević: U Rijeci sam radio kao obezbjeđenje

Piše: Redakcija

Glumca Mustafa nedavno je govorio o svojim filmskim počecima i svojoj prvoj ulozi koju je igrao još u prvom razredu osnovne škole. Mustafa je rođen u Banjaluci, a sa roditeljima je preselio u Zagreb gdje je odigrao prvu svoju ulogu i to ne bilo koju, već Crvenkapu, zbog koje su ga drugari zadirkivali. Sa roditeljima seli u Bosanski Novi gdje ostaje sedam godina, odakle odlaze u Rijeku, za koju ga vežu divne uspomene. Prve bitnije uloge, kaže, imao je u Rijeci, a jedan period svog života radio je kao obezbjeđenje u noćnom klubu.

-Gdje sam ja bio, djevojke su dolazile stalno, ali ne zbog mene, nego zato jer nije bilo tuče. Ako se zakuha, zamolim ih da izađu i da se ispred tuku do mile volje- rekao je Nadarević.

Sebe smatra “noćnom pticom” jer je mnoge svoje poslove navikao raditi noću, kada svi spavaju. Takvu naviku je održao i do danas. Biti glumac za Mustafu znači imati dara, ali imati i sreće. Sreća je jako bitna, ali ništa nije moguće bez uloženog truda i znoja. I sam je to shvatio kad se našao u poziciji u kojoj se nije mogao osloniti samo na sretne okolnosti.  

– Ja sam vrlo kasno počeo, negdje sa 36 godina, kad sam dobio kćerku, onda sam se uozbiljio. Imao sam jedan veliki problem, u meni jeste Balkan. I taj Balkan ima jednu prekrasnu krilaticu – lako ćemo. Nema lako, teško ćemo. U 36. godini sam počeo ozbiljno raditi, do tada sam bio zaljubljen u svoju ženu, dijete, svijet oko mene. Posao se mora krvavo odraditi da bi bio dobar- istakao je Nadarević. 

Tokom karijere bilo je uspona i padova, strahova i nadanja, ali i velikih izazova. Sebe ne smatra velikim glumce, tvrdeći da postoje mnogi koji su više dali. 

-Ima puno boljih glumaca od mene. Imamo sjajnih glumaca, rasnih, na prostoru bivše Jugoslavije- rekao je Nadarević, dodavši da mnogi od njih odlaze prerano, a svaki takav gubitak osjećao kao svoju ličnu bol.

 
 
 
 
 

Pročitajte još