Jassica Alba: O traumama iz djetinjstva još uvijek odbija govoriti

Piše: Redakcija

Uspješna poslovna žena, jedna od najpoznatijih zvijezda Hollywooda, ime i lice poznato u cijelom svijetu, ona je Jassica Alba. Imala je nekoliko uspješnih filmova „Honey“, „Sin City“ i „Fantastična četvorka“, ali se ipak odlučila povući iz javnosti i posvetiti se kompaniji „The Honest Company“ ali i porodici prije svega, koji su joj neizmjerna podrška i utjeha nakon teškog djetinjstva. U školi su je zvali ružnim i pogrdnim imenima, kako je to izjavljivala u ranijim intervjuima, a kada je imala 15. godina oteli su je, ali o ovom traumatičnom događaju odbija govoriti i danas.

U toku snimanja serije „Fliper“ 1996., počela je primati čudne telefonske pozive, za koje je zaključila da su nečija neslana šala. Odjednom je nestala i niko nije znao gdje se nalazi punih 14. sati. Pronađena je zavezanih ruku i nogu, s povezom preko očiju i zatvorenih usta u prtljažniku jednog automobila. Ovaj slučaj je odbačen jer nije mogla dati informacije o napadačima, a o ovom nemilom događaju još uvijek odbija govoriti.

Jassica još kao djevojčica bila je jako bolesna, u jednom trenutku pluća su joj otkazala, borila se s astmom, upalama pluća, poremećajem pažnje i opsesivno-kompulzivnim poremećajem.

Njena porodica pripadala je crkvi u kojoj su se smatrali ponovo rođenim kršćanima, a činjenicu da je Jassica bila toliko lijepa crkva nije odobravala.

-Stariji muškarci su mi se upucavali, a pastor je govorio da je to zato što se provokativno oblačim, a to nije bila istina. Zbog toga sam mislila da sam ja kriva za to što me muškarci smatraju poželjnom, sramila sam se svog tijela i činjenice da sam žena – rekla je jednom prilikom.

Čak i u školi koju je pohađala jedan od profesora nazivao ju je pogrdnim imenima, a zlostavljale su je i školske kolege, zbog čega je razvila poremećaj u prehrani. Uprkos tome što je njena porodica bila jako religiozna priznaje da je izašla sa svakim muškarcem koji ju je pitao.

-Sjećam se jednog tipa kojem sam se jako sviđala. Bio je tako dosadan da sam naručila hamburger i jela ga na najgori mogući način, poput svinje, mislim da sam i podrignula. Ali njemu sam se sviđala još više. Bilo je užasno – prisjetila se Alba.

Kada je upoznala filmsku industriju počela je dovoditi u pitanje sve čemu je crkva učila, posebno kada se zaljubila u biseksualnog baletana koji ju je četiri puta sedmično vodio u gay klub. Nešto kasnije u toku snimanja „Anđela tame“ zaljubila se u 12 godina starijeg kolegu Michaela Weatherlyja i bila s njim četiri godine u vezi. Zaprosio ju je za njen 20 rođendan, ali ta veza nije potrajala, dok je njena porodica odahnula kada su raskinuli. Nakon toga uživala je u kratkim vezama i provodima za jednu noć. Na snimanju Fantastične četvorke 2004., Jasica je upoznala svog sadašnjeg muža Casha Warrena.

-Nije poznat. Mogao bi biti onaj pravi. Bila je to ljubav na prvi pogled, ali upoznala sam ga dok sam bila u vezi, pa smo najprije bili prijatelji – rekla je te godine za Cosmopolitan. Četiri godine kasnije vjenčali su se u tajnosti, a Jessica je bila trudna.

View this post on Instagram

We got pumpkins 🎃 today #sundayfunday

A post shared by Jessica Alba (@jessicaalba) on

Kada su joj reditelji dali do znanja da im je samo potrebno da bude lijepa, poželjela je napustiti industriju, a od 2012., snimila je samo jedan film. Ona i Cash sada imaju troje djece , dok njihova kompanija vrijedi milijardu dolara.

Alba se danas smatra poslovnom ženom a njeno bogatstvo procjenjuje se na 270 miliona dolara. Četvrta je najplaćenija glumica, a ispred nje su Sandra Bullock, Jane Fonda i Angelina Jolie.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti