Margot Robbie: Nije lako kad si ružna

Piše: Redakcija

Glumica Margot Robbie smatra se jednom od najljepših glumica današnjice, a svojim provokativnim ulogama mamila je uzdahe jačeg pola. Nakon što je dobila ulogu kraljice Elizabeth I u filmu “Marry Queen of Scots” glumica se morala podvrgnuti potpunoj transformaciji. Lik kraljice Elizabeth I od nje je zahtijevao veliku promjenu u izgledu, pa je za razliku od savršene ljepotice ovoga puta glumila lik kraljice koja je gotovo ćelava, rošavog lica i jezive šminke koja je odavala izgled blijede osobe.

Nakon prikazivanja filma mnogi su prokomentarisali da je glumica izgledala preružno u ovoj ulozi, ali je za nju to bilo jedno sasvim novo iskustvo drugačije od ostalih dosadašnjih uloga. Margot je izjavila kako su kolege na snimanju bile uplašene njenim izgledom i da se osjećala izolovano, jer su je svi izbjegavali, ne željeći da budu u njenom društvu.

-Obratila bih se nekome da ga pitam kako ti je prošao vikend, a osoba ne bi htjela ni da mi priđe. Bila sam baš izolovana i osjećala sam se usamljeno. Zanimljiv društvenim eksperiment svakako- naglasila je glumica.

Margot je izjavila da je ipak sretna što je snimila ovakvu ulogu, dodavši da više nije htjela glumiti ulogu nečije djevojke ili žene smatravši takvu ulogu neinspirativnom.

Pročitajte još