Stroga pravila Annae Wintour: Dobro jutro nisu riječi koje želi da čuje

Piše: Redakcija

Svojim stavom uliva strahopoštovanje gdje god da se pojavi. Od kada je doselila u Ameriku, njeno ime često je punilo nasolvne strane modnih magazina. Jedna je od onih koji znaju šta hoće, i kada to žele, uvijek i ostvare. Ona je ta koja diktira pravila i smatra se najmoćnijom ženom u svijetu mode. Ona je Anna Wintour, urednica modnog magazina “Vogue”.

Ono po čemu je Wintour poznata je njen nimalo prijatan odnos koji ima sa svojim zaposlenima. Važi za jednog od “nemilosrdnih” šefova čiji prijekoran pogled nekada govori više od hiljadu riječi. Strahopoštovanje koje izaziva je takvo da su je na nedavnoj dodjeli modnih nagrada održanoj u Brooklynu, prije samog početka ceremonije, ostale dame propustile dok su čekale na red u toalet, ne željeći na bilo koji način da joj se nađu na putu. Prethodno je poslala jednu od svojih asistentkinja da umjesto nje čeka u redu pred toaletom.

Anna WIntour, Editor-in-Chief of American Vogue and Artistic director of Conde’ Nast, speaks to the Oxford Union,Oxford,UK

Ona je apsolutna zvijezda događaja, ma gdje god da se pojavi. Nakon događaja, na zabavama se ne zadržava duže od 20 minuta. Na revije uglavnom dolazi sama, bez pratnje, i to pred sam početak revije ne željeći čekati predugo i slušati za nju nepotrebne govore i muzički program. Nakon revije, kojoj posvećuje apsolutnu pažnju, odlazi u svoj apartman kako bi se odmarala jer nikada ne ostaje budna do duboko u noć. Iako izgleda kao neko kome ne želite da se suprostavite, Anna ne trpi “klimoglavce” i one koji joj povlađuju.

View this post on Instagram

🎊Happy Birthday to the most powerful, inspirational, influential woman in the world. She is a role model and my favorite person.♥️ 🎊I want to share with you her incredible speech, which she gave at the Oxford Union in 2015. Part1️⃣-“I come from a highly academic family and I had a brother and cousin at Oxford, a sister at Cambridge, a grandfather who taught law at Harvard, my parents went to Cambridge, so obviously deeply intimidated,I left school at 16 and went straight to work. It’s a path that I sometimes regret, especially seeing my own children make friends for life at the university and seeing how incredibly important that time was to them, for figuring things out. So, as I was coming here yesterday from Italy, I was thinking what can I possibly say to you that will have relevance, because I feel that everything that I said few years ago is probably hopelessly out of date. So,I am going to start by saying something rather unorthodox in the British halls of higher learning. Please don’t become over specialized, be intellectually free, try lots and lots of different things. I know, you all have come here with very specific interests: law, art, history, philosophy and I am sure, you are all prepared brilliantly to be the very best in your field ,at the ripe age of twenty and that commitment is wonderful. But don’t close your mind to other callings.” . #annawintour

A post shared by Anna Wintour (@wintourworld) on

-Ne volim ljude koji se slažu sa svime što kažem. Cijenim one koji žele da se raspravljaju, koji mi protivriječe i imaju mišljenje o stvarima važnim za časopis- rekla je Wintour. To se ipak odnosi samo na poslovne odluke. U svemu ostalom ne voli da joj se protivriječi.

Bizarna je činjenica da njeni saradnici ne smiju da je pozdravljaju ujutru nakon što dođe na posao. U sjedište magazina “Vogue” ne dozvoljava unošenje hrane, dok pripravnici ne smiju govoriti prije negi ih Wintour upita za mišljenje. Zaposlene asistentkinje moraju biti mršave, zgodne i uvijek skladno obučene. Anna ne voli debele ljude pa tako nikada nije krila da ne bi zaposlila nekoga ko je debeo ma kakve sposobnosti da ima. U jednoj od rijetkih izjava koje daje drugim modnim magazinima, rekla je kako njeni zaposleni moraju poštivati pravila koja je ona odredila te da jedino tako dostojno mogu predstavljati magazin kojim ona upravlja.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti