Sulejman Veličanstveni u Sarajevu: Turska zvijezda Halit Ergenc dolazi na SFF

Piše: Redakcija
Turska glumačka zvijezda Halit Ergenc, u regiji i šire poznat po ulozi turskog sultana Sulejmana Veličanstvenog u istoimenoj seriji, dolazi u Sarajevo. Ergenc će u glavnom gradu Bosne i Hercegovine boraviti kao jedan od gostiju ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala (SFF), koji se održava od 15. do 23. augusta.

Da Ergenc dolazi u Sarajevo kako bi prisustvovao jednom dijelu SFF-a za AA je danas potvrdio ataše za kulturu i turizam pri turskoj ambasadi u Sarajevu Soner Sahin. Ergenc je bosanskohercegovačkoj i javnosti u regiji također poznat po ulozi Onura Aksala, u seriji 1001 noć, u kojoj je igrao glavnu mušku ulogu.  Ergenc je glumio u filmovima Dersimiz Ataturk, Devrim Arabaları, Babam ve Oglum i Hic Yoktan Ask.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti