Princeza Diana nije svim članovima kraljevske porodice bila omiljena

Piše: Redakcija

Na britanskom Channel 5 sutra će početi emitiranje serijala „Paxman on the Queen’s Children“, koji će kroz dvije epizode prikazati živote članova kraljevske porodice. Kroz ovaj serijal novinar Jeremy Paxman istražio je živote Charlesa, Anne, Andrewa i Edwarda, ali i živote onih sa kojima su bili u braku, kao što je to princeza Diana.

https://www.youtube.com/watch?v=0Vjp50Wz5sc

Ovaj serijal privukao je veliku pažnju javnosti jer je kroz njega prikazao kako se princeza Diana nije nikako slagala s princezom Anne, sestrom od svog supruga. Novinar Paxman istakao je kako princeza Diana nije željela ići na događaje na kojima je prisustvovala princeza Anne, pojašnjavajući da bi je Anne znala poklopiti riječima, dok je Diana nju u potpunosti zasjenila.

https://www.instagram.com/p/BtfBeV6nRj_/

– Princezi Anne nije se nikako svidjelo što je Diana tako shvatala svoje obveze ili kako je koristila kamere i medije kako bi se promovirala. Anne je imala puno tradicionalniji pristup monarhiji, kao i kraljevskim dužnostima – kazao je.

Baš kao ni s Anne, princeza Diana se nije pretjerano zbližila s princom Edwardom, dok sa druge strane s nekima je imala bolji odnos, kao na primjer s princom Andrewom. Diana i Andrew su prijatelji još iz doba kaka du bili djeca i zajedno se igrali na imanju Sandringham. Koliko su bili bliski govori i podatak da kada je princ Andrew bio u vojsci na Falklandskim otocima, upravo mu je princeza Diana slala pisma i redovno ga obavještavala o novostima koje se dešavaju u porodici.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti