Od konca za zube do tretmana za podmlađivanje: Evo šta će se sve naći u poklon vrećicama na dodjeli Oscara

Piše: Redakcija

Jedna od tradicija svečane dodjele Oscara, koja će biti održana sutra, je da se učesnicima dodjeljuju poklon vrećice, a ako je suditi po onome što će se ove godine naći u njima, organizatori su  bili maštovitiji nego ikada prije.

Naime, oni su pripremili vrećice koje sadrže stvari poput četke i  odčepljivača za WC koji svijetli u mraku, zubni konac, set od 15 pari luksuznih umjetnih trepavica ili čokoladne bombone s kanabisom, pa sve do one “Everybody wins” vrećice čija je vrijednost oko 100 hiljada dolara, a koju mogu dobiti pojedinci nominirani u glumačkim i rediteljskim kategorijama.

No, to nije sve. Naime, s obzirom na činjenicu da je tokom 2018. godine u Kaliforniji legalizirana marihuana, holivudska elita će dobiti mogućnost da lice i tijelo njeguje serumima i kremama koje sadrže tu biljku, a dobit će i godišnju članarinu u jednom klubu u Hollywoodu koji dopušta uživanje u “travi”.

– Nije nam cilj da impresioniramo nekoga vrijednošću vrećice, nego da proslavimo holivudske talente i nagradimo ih “zabavnim i veselim” poklonima – rekao je osnivač Distinctive Assetsa, agencije koja već 18 godina smišla šta će se naći u oskarovskim vrećicama. 

Na listi poklona je i pumpica za izdajanje, vodilica za pse, te špijunska olovka koja služi da se nadležnima prijavi ukoliko se primjeti zlostavljanje životinja. Tu je i slika Reiana Williamsa čija se vrijednost procjenjuje na cifru između deset i 20 hiljada dolara, a jedna od najskupljih poklona  svakako je tretman podmlađivanja u njujorškoj klinici dr.Konstantina Vasyukevicha koji košta 30 hiljada. 

No, među skupljim poklonima je i vaučer za ekskluzivno putovanje malim brodom na neku od egzotičnih destinacija,  a neko od nominiranih će dobiti i mogućnost da odmara u Grčkoj, da večera u Meksiku, te da provede vrijeme u luksuznom wellness centru na jugu Kalifornije i još poneki vikend na opuštanju i uljepšavanju. Također, dobivaju i treninge s ličnim trenerom, a u vrećama će se naći i nakit, obuća, odjeća, fenovi, četke….

Ipak, kao najorginalniji oskarovski dar ove godine se izdvojio tretman za liječenje i ublažavanje fobija, tačnije strahova koji se javljaju zbog ostajanje bez Oscara, ali i zbog dobivanja tog zlatnog kipića. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti