Harry Potter kakvog do sada niste vidjeli: Daniel Radcliffe za potrebe novog filma u potpunosti izmijenio svoj imidž

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BVKPWT_BTy-/

Glumac Daniel Radcliffe koga pamtimo kao junaka filma o Harry Potteru svoju filmsku karijeru nastavio je graditi novim ulogama. Iako će glavna asocijacija mnogih na pomen Radcliffa uvijek biti mladi čarobnjak, Daniel je danas 29-godišnjak koji trenutno radi na svom novom filmu. Za potrebe filma “Escape from Pretoria” koji se radi po istinitom događaju koji se zbio 70-tih godina u Južnoafričkoj Republici, Daniel sada ima dugu kosu i gustu bradu, a svojim novim izgledom, mnoge je odmah asocirao na lik Johna Lennona, člana muzičkog sastava “The Beatles”.

Radcliffe je već ranije najavio kako će nova uloga u kojoj tumači lik Tima Jenkina, borca protiv apartheida u najužnijoj afričkoj zemlji, za njega biti prilika da se konačno “izvuče” iz lika mladog čarobnjaka Harry Pottera koji mu je donio planetarnu slavu.

Ipak, uloga koja ga je obilježila za cijeli život, Radcliffu je donijela velike probleme, budući da je zbog velike popularnosti kojom je bio okružen, dugo vremena patio od depresije, nakon čega je mjesecima vodio bitku s alkoholizmom.

Pročitajte još