Tullio Simoncini: Kako rak liječim sodom bikarbonom

Piše: Redakcija

Zvanična medicina do 2013. godine nije pronašla lijek za rak, izuzev da usmjerava napore da ga pretvori u hroničnu bolest s kojom će čovjek živjeti duže. Posljednji izvještaj Svjetske zdravstvene organizacije, koji je nedavno objavio NBC, upozorava da će se broj oboljelih od neke vrste maligne bolesti do 2030. godine  povećati za gotovo 75 posto. Zdravstveni podaci iz 184 zemlje pokazuju da će broj oboljelih od raka za manje od dvadeset godina u Kini, Indiji i Africi biti u porastu za 78 posto, a u još manje razvijenim regijama taj će porast iznositi blizu 93 posto.

Gdje je u cijeloj priči Bosna i Hercegovina? Jedinstveni registar za ovu bolest ne postoji, te je stoga i tačan broj nepoznat. Međutim, zna se da su u našoj zemlji najučestaliji, ipak, rak pluća, dojke, debelog crijeva, prostate i želuca.
Navedenim surovim statistika SZO pridodano je i istraživanje iz Fred Hutchison Centra za istraživanje tumora u Seattleu (Fred Hutchinson Cancer Research Center) u kojem se naglašava da kemoterapija ne pomaže u izlječenju raka, naprotiv – kemoterapija oštećuje zdravu DNK, kao i nekancerogene stanice, te ih potiče da proizvode molekule koje na kraju proizvode više stanica raka.
Ima li istine u dugogodišnjim naklapanjima da zvanična medicina zna lijek protiv ove opake bolesti, ali ga ipak prešućuje, kako bi farmaceutske kompanije i dalje nastavljale ubirati višemilionske prihode od prodaje skupih lijekova i tretmana? Ovim pitanjem nećemo se baviti u ovom tekstu.

Činjenice su nepobitne; paralelno uz zvanične, a posljednjih godina u porastu većem od 30 posto, djeluju i alternativne metode liječenja raka. Jedan od liječnika koji zagovara alternativni metod liječenja raka je italijanski onkolog dr. Tullio Simoncini. On, naime, smatra da netoksična soda bikarbona (NaHCO3) liječi rak i tumore.
Kako je u zapadnim zemljama onkolozima (specijalistima za rak) zakonom zabranjeno preporučiti bilo koju prirodnu terapiju, već im je dozvoljena jedino takozvana Velika trojka (zračenje-kemoterapija-hirurški zahvat), tako se i dr. Simoncini pridružio grupi kolega iz cijelog svijeta kojima je oduzeta liječnička licenca.
Međutim, on i dalje putuje po svijetu i liječi pacijente. Na naša pitanja je odgovorio po povratku iz Brazila.

Njegova osnovna teorija u borbi protiv raka je da treba spriječiti uzročnike nastajanja raka, a to su fungusi ili gljivice poimenice Candida albicans. Soda bikarbona, za razliku od svih drugih anti-fungicidnih tretmana, na koje gljivice mogu postati imune, vrlo lako se širi tkivom u kojem ima gljivica i veoma lako ulazi u tkivo s tumorom ili rakom. Zbog te svoje odlike, soda bikarbona brzinski dezintegrira tumor. Zbog istih svojstava sode bikarbone gljivice više nisu u stanju praviti štetu.

Decenijama ljudi pokušavaju naći lijek za rak. Temeljna teorija se drži hipoteze da je rak genetska bolest. Vi, međutim, tvrdite da je on gljivična infekcija. Objasnite našim čitateljima šta terapija sodom bikarbonom konkretno podrazumijeva?

– Soda bikarbona je lijek protiv gljivica, jednostavno ubija kolonije gljivica. Nema veze sa Ph. Zamislite ojed – gljivičnu infekciju usne duplje kod beba izazvanu kandidom, u proteklim godinama majke i medicinske sestre mogle su je eliminirati za nekoliko dana. E, pa rak je ojed koji je zašao unutar organizma, u dubinu.

Općepoznato je da je rak debelog crijeva jedan od najčešćih zloćudnih oboljenja kod oba spola. Kod kojeg tipa raka se metoda liječenja sodom bikarbonom do sada pokazala najefikasnijom?

– U liječenju raka dojke, mjehura, mozga, vrata maternice i raka kože. Kod ovih tipova raka postignuti su najbolji rezultati. Također, veliki uspjeh je zabilježen i u liječenju raka prostate, rektuma i raka jetre.

Tokom jednog od svojih predavanja kazali ste da ste, proučavajući rak, primijetili da su sve izrasline raka imale istu boju – bijelu, kao i candida. Kazali ste i to da ona ulazi u naš organizam, uzrokuje rak, uništava organizam i onda eksplodira posvuda. Kako ova gljivica ulazi u naš organizam?

– Sve vrste gljivica ljudskih bića se vrlo malo razlikuju. One mogu ući u ljudsko tijelo sa zrakom, hranom i vanjskim kontaktom.

Kako objašnjavate metastaze?

– One su kolonije koje su napustile prvu koloniju i koje napadaju druge dijelove organizma.

Kako objašnjavate statističke podatke da je broj oboljelih od raka, uprkos napretku medicine, u konstantnom porastu u razvijenim zemljama?

– Prije svega, zato što u tim sredinama postoje zagađenja koja naučnici ne prepoznaju. Drugo, zato što liječnici prave mnogo lažnih dijagnoza, jer više lažnih dijagnoza, više uspjeha. To je prevara onkologije. Već su to uradili s rakom dojke i rakom prostate.

Oni koji zagovaraju teoriju da je uzročnik raka kiselost u organizmu, također, kao i Vi, ne vjeruju u kemoterapiju. Kada ste napustili konvencionalni način liječenja raka?

– Rak nije problem kiselosti, već infekcije. Kemoterapiju sam odbacio prije 30 godina, kada sam vidio da svi umiru od nje.

Konvencionalni tretman liječenja raka košta u prosjeku 100.000 dolara. Alternativne metode su mnogo jeftinije. U kojem stadijumu bolesti, terapija sodom bikarbonom nije djelotvorna? I koliko su Vaše terapije uspješne?

– Moja metoda nije baš efikasna kada je tumor uznapredovao, naročito ako je metastazirao negdje na koštani sistem. Ipak, mnogi pacijenti vjeruju da se rak može liječiti i u poodmakloj fazi, pa im savjetujem da uvijek i pokušaju.

Nakon što ste otkrili da jeftina i dostupna soda bikarbona liječi rak, isključeni ste iz Italijanske liječničke komore, te ste se suočili s kritikama i neodobravanjem zvanične medicine. Međutim, niste odustali od svoje metode. Kako danas radite i na koji način pacijenti mogu doći do Vas?

– Propisno sam licenciran u Albaniji. Putujem po cijelom svijetu na konferencije i konsultacije. Moj broj telefona kao i moja e-mail adresa su na mojoj zvaničnoj web stranici. Svako ko želi može me kontaktirati i ja ću se sresti s njim.

Zašto zvanična medicina toliko silno želi osporiti metodu liječenja raka sodom bikarbonom (zapravo, želi osporiti sve što nema veze s kemoterapijom)?

– Pogledajte u historiju i primijetit ćete da je svaka revolucionarna ideja bila napadnuta od sistema. Moć i novac uz podršku gadnih medicinskih asocijacija su odgovorni za to.

Tokom našeg telefonskog razgovara rekli ste da ste prije nekoliko dana bili u Beogradu. Imate li planove doći u Sarajevo, i da li ste do sada liječili neke pacijente iz BiH?

– Da, imao sam pacijente iz Bosne, sjećam se vrlo dobrog rezultata koji smo postigli u Banjoj Luci. U ovom trenutku ne planiram dolazak.

Prevencija raka maternice sa sodom bikarbonom

Mnoge žene imaju Candidu koja uzrokuje ginekološke probleme, naročito u području reproduktivnih organa. Na svom sajtu (www.curenaturalicancro.com) u detalje dr. Simoncini savjetuje koji je najbolji način prevencije nekih od ovih problema, konkretno raka maternice. Naglašava da je prilikom primjene metoda u liječenju raznih vrsta raka prisustvo liječnika obavezno. U najkraćem, da bi žene iskorijenile gljivične probleme, trebale bi se dva mjeseca prati (s tim da obavezno mora praviti pauzu u vrijeme menstrualnog ciklusa) tečnošću (četiri supene kašike sode bikarbone staviti u 4-5 litara mlake vode, prstom kušati da li je okus slan). Uz ovo treba voditi računa i o položaju u kojem će tijelo biti. Kandida je vrlo otporna gljivica i potrebno je vrijeme da se iskorijeni.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti