U potragu uključen i FBI: Popularnom vizažistu ukrali make-up vrijedan 2.5 miliona dolara

Piše: Redakcija

Foto: Instagram

Jedna od najplaćenijih YouTube zvijezda, vizažist i vlasnik istoimenog make-up brenda, Jeffree Star, postao je žrtva krađe. Prvog aprila Jeffree  je na Twitteru objavio da je noć proveo družeći se s agentima FBI-ja kako bi zajedničkim snagama pronašli preprodavače make-upa na crnom tržištu.

Također, na svom  YouTube kanalu je objavio da je neko ukrao veliku količinu make-up proizvoda iz njegove “Magic Star” kolekcije, i to u vrijednosti od 2.5 miliona dolara. On je novu kolekciju najavio prije dvije sedmice i upravo je to bio povod kradljivcima za “akciju”.

– Te noći, oko jedan sat ujutro, provaljeno je u jedno od mojih skladišta i ukradeno mi je više od 2.5 miliona dolara. Ovo je najveća krađa koju sam ikada doživio – ispričao je Star te dodao kako je još uvijek šokiran zbog nemilog događaja.

Jeffree je uvjeren da je riječ o “uigranom timu ljudi” koji su imali svog čovjeka, koji je jedno vrijeme bio zaposlen u njegovom skladištu. Upravo zato se obratio FBI-ju za pomoć i uvjeren je kako će pronaći kradljivce.

Pročitajte još