Poricanje krivnje: Koja glumica nije priznala da je davala mito za upis kćerki na fakultet

Piše: Redakcija

Glumica Lori Loughlin i njen suprug Mossimo Giannulli te veliki broj ostalih slavnih roditelja pred sudom su izjavili da se ne osjećaju krivima za davanje mita za upis djece na prestižna američka univerziteta. 

Loughlin i Giannulli su među 50 osoba optuženih za učestvovanje u programu koji je bogatim roditeljima omogućio da podmićivanjem i varanjem omoguće svojoj djeci siguran upis na prestižne uiverzitete poput Yalea, Georgetowna i USC-a.

Glumica najpoznatija po seriji ‘Puna kuća’ i njen suprug optuženi za davanje mita u iznosu od 500.000 dolara kako bi se njihove kćerke upisale na univerzitete u Južnoj Kaliforniji kao veslačice, premda se nijedna od njih ne bavi veslanjem. 

Glumica Felicity Huffman na sudu je bila prošle sedmice gdje je priznala krivnju. Isto je učinilo još 12 roditelja. 

Zvijezda ‘Kućanica’ priznala je da je platila 15.000 dolara lažnoj humanitarnoj udruzi povezanom s Rickom Singerom kako bi namjestila kćerkine rezultate na SAT testovima. Radi se o testu sposobnosti koji se koristi kao prijamni ispit za upis na fakultete u SAD-u. 

Zbog priznanja krivnje tužitelji će za Huffman preporučiti nižu zatvorsku kaznu, kao i novčanu kaznu od 20.000 dolara te godinu uslovne kazne.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti