Legendarni glumac optužen zbog porodičnog nasilja: Heroj generacije ne prestaje sa skandalima

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BuwA7IMhrOs/

Holivudski šarmer i zvijezda serije “Buffy, ubica vampira” Nicholas Brendon, proglašen je krivim zbog fizičkog zlostavljanja svoje djevojke, objavil su mediji u SAD. Brendon je optužen zbog prebijanja svoje djevojke u jednom hotelu u Palm Springsu tokom 2017. godine. Nakon dugotrajne istrage i dokaza koje su sudu predočili članovi tužilaštva, Brendon je optužen da je napao svoju djevojku koju je vukao za kosu kada je ona nakon verbalnog sukoba odlučila ustati od stola za kojim su sjedili, nakon čega ju je glumac napao.

https://www.instagram.com/p/Bu1Re7ohzP4/

Nicholas se suočava s ozbiljnom zatvorskom kaznom jer ovo za njega nije prvi ovakav prekršaj. On je još 2010. godine uhapšen kada je napao patrolu saobraćajne policije koja ga je zaustavila nakon što je zbog nasilničke vožnje morao zaustaviti svoje vozilo. Ubrzo nakon hapšenja, sud mu je izrekao jednogodišnju zatvorsku kaznu, ali je na molbu njegovih advokata, kazna preinačena u nekoliko u društveno korisni rad koji je proveo u nekoliko udruženja za pomoć djeci ometenoj u razvoju.

Narednih godina, Nicholas je nastavio po starom pa je zbog demoliranja hotelske sobe u Idahu odmah uhapšen i sproveden u pritvor. 2015. godine uhapšen je na Floridi zbog istog prekršaja, a par mjeseci kasnije u zatvoru je završio nakon što je fizički napo jednu djevojku.

https://www.instagram.com/p/BqnCRxrhfHK/

Brendona publika pamti po ulozi Xandera Harrisa, kojeg je tumačio u svih 145 epizoda serije “Buffy, ubica vampira”.

https://www.instagram.com/p/BZkpmAOhtPv/

Pročitajte još