Glumica se nagodila sa tužilaštvom: Zbog davanja mita čeka je četiri mjeseca robije

Piše: Redakcija

Holivudska glumica Felicity Huffman odlučila je priznati krivicu i nagoditi se sa tužilaštom, zbog davanja mita članovima komisije jednog američkog univerziteta, a sve u cilju da njena kćerka dobije povlašten položaj tokom prijema na fakultet. Ona je članovima komisije dala 15 hiljada dolara, kako bi njena kćerka bila povlaštena tokom maturskog ispita, a samim tim, bila u prednosti u odnosu na ostale kandidate.

Nakon višemjesečnog procesa, Felicity je odlučila priznati krivicu zbog čega bi u narednom periodu mogla završiti u zatvoru, a prema nekim informacijama, očekuje je četiri mjeseca robije. Zvijezda serije “Očajne kućanice” i njena kolegica i prijateljica Lori Loughlin samo su dio grupe bogatih roditelja koji su se našli u centru skandala zbog namještanja rezultata i favorizovanja kandidata za prijem na nekoliko američkih univerziteta.

Iako postoje brojni dokazi, Loughlin, ne želi priznati priznati krivicu jer misli da dokazi protiv nje nemaju težinu i da tužilaštvo blefira kako bi se ona “upecala” na pomenute optužbe.

AFP

-Beskrajno me sramota zbog onoga što sam učinila, to je bilo pogrešno. Htjela sam da pomognem kćerki, ali to nije izgovor za kršenje zakona ili nepoštenje- izjavila je Huffman nakon jednog ročišta.

Ukoliko završi u zatvoru, Felicity će biti u ćeliji sa još dvije ili tri osuđenice, ali je sigurno da neće imati povlašten položaj. Ona se nezvanično povjerila svojim prijateljicama kojima je priznala da strahuje od odmazde drugih pritvorenica, i nije sigurna da li će kazna od četiri mjeseca možda biti, što bi za nju svakako bilo veliki šok.

AFP

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti