Tri mjeseca nakon stravične nesreće: Otkrivena tajna koju je Šaban Šaulić skrivao od porodice

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/Bva1zdgBQVg/

Popularni srbijanski pjevač Šaban Šaulić preminuo je u Njemačkoj od posljedica sudara koji se dogodio 14. februara, u bolnici Bielefeld.Iza njega ostala je neutješna porodica, prijatelji ali i njegovi fanovi koji se ne mogu pomiriti sa smrću ovog pjevača. Sada, nakon tri mjeseca, otkrivena je tajna koju je Šaban skrivao od porodice, prenosi Kurir. Naime, pjevač je za vrijeme svog života dio svog zarađenog novca stavljao na tajni račun u Njemačkoj, a za njega do sada nije znala čak ni njegova supruga Gordana.

https://www.instagram.com/p/ByQf2SqB3SC/

– Tokom cijele Šabanove karijere njegova supruga Gordana raspolagala je novcem i sve sama raspoređivala. Ona je vodila sve njegove poslovne sastanke, zakazivala i ugovarala nastupe i gostovanja, pa je na kraju odlučivala o tome šta će raditi sa svakim njegovim honorarom. Šaban je, međutim, sam odvajao dio novca, koji je slagao na bankovni račun. Time se htio osigurati za svaki slučaj. On nikada nije bio sebičan, pa ni taj novac nije krio sa strane samo za sebe, nego je sve sklanjao kako bi osigurao i porodicu. Razmišljao je unaprijed, pa mu je na pamet palo, ako mu se, ne daj Bože, nešto dogodi, novac postoji – ispričao je prijatelj preminulog pjevača. 

https://www.instagram.com/p/Bx9bl6TBNtf/

– Šaban ima devizni račun u  njemačkoj banci koji je sada zapečaćen i samo Gordana pomoću advokata mu može pristupiti. Šaban je vjerovao kako će doživjeti penziju te da će se u starosti moći opustiti u Krčedinu, ne opterećujući pritom vlastitu djecu. Zato je i štedio. Sav bakšiš s romskih svadbi, koji je uvijek bio pozamašan, Šaban je čuvao u Njemačkoj i to nikada nije dirao. Taj novac sada pripadaju Goci i njegovoj djeci i oni to moraju riješiti s advokatima. Nadam se da Gordana zna za to, a i ako nije znala, banka ju je sigurno o tome obavijestila nakon Šabanove tragedije – zaključio je spomenuti izvor.

 

Pročitajte još