Otkriveno je koje je savršeno vrijeme za sudbonosno ‘da’ ako želite ostati zauvijek zajedno. Neki to rade u ranim 20-im godinama, drugi u srednjim 30-ima. Govorimo o vjenčanju, odnosno trenutku kada se dvoje ljudi odluči na zajednički život za sve preostale dane i godine. No, svi mi prije nego li se odlučimo na ovaj veliki korak, zapitamo se kada je savršeno vrijeme za reći sudbonosno ‘da’?

Istraživači s Univerziteta u Utahu otkrili su kada je najbolje vrijeme za taj trenutak. Na temelju algoritama uspjeli su izračunati savršenu dob za vjenčanje koja garantuje dug i sretan brak.

View this post on Instagram

Фотосессия Love Story бесплатно🔥 ⠀ Свадьба – одно из самых важных событий в жизни человека. ⠀ Как выбрать фотографа на свадьбу? Будут ли это снимки Вашей мечты? ⠀ Развеять все сомнения Вам поможет предсвадебная съёмка лавстори. ⠀ При заказе фотосессии лавстори до 15 июля, Вы получаете скидку на свадебную съёмку в размере стоимости лавстори💫 ⠀ #свадебныйфотографмосква #свадебныйфотографвмоскве #лавстори #фотографмосква #семейныйфотограф #wedding #photographermoscow #lovestory #акция #sicilyphotographer #photographerswitzerland #switzerlandphotographer #swiss_vacations #русскиенасицилии #русскиевбарселоне

A post shared by ФОТОГРАФ ТОНЯ КАЗАНЦЕВА (@tonyakazantseva) on

Za studiju, sociolog Nicholas H. Wolfinger analizirao je podatke nacionalne studije o rastu porodice. 

Parovi koji su se vjenčali u dobi između 28 i 32 godine nisu rastavljeni jednako često kao mlađi ili stariji parovi. Kao rezultat jasno je vidljivo da se stopa rastave smanjuje od adolescentskih godina prema kasnim 20-ima i opet kreće rasti nakon 32. godine života i to za 5 posto sa svakom godinom.