Umrla pjesnikinja koja je napisala najveće Indexove hitove

Piše: Redakcija

Foto: Instagram

Zagrebačka pjesnikinja i profesorica hrvatskog jezika i književnosti Maja Perfiljeva preminula je u 79. godini. Kako prenosi N1, porodica je potvrdila nesretne vijesti. Maja je rođena u Tivtu, u Boki kotorskoj, gdje je provela djetinjstvo. Potom se školovala se i živjela u Zagrebu. U javnosti se afirmirala kao autorica tekstova pop i rock muzike.

Svom zavičaju posvetila je više pjesama, među kojima je najpoznatija postala pjesma ‘Bokeljska noć’, a napisala je, među ostalim, tekstove za neke od najpoznatijih pjesama sarajevske grupe Indexi – ‘Da sam ja netko’ i ‘Sanjam’.

– Indexi su me učinili pjesnikinjom. Da nije bilo njih bila bih običan tekstopisac – izjavila je jednom prilikom. 

Podsjećamo da su “Indexi” na takmičarskoj rock večeri festivala Zagreb 70. nastupili s pjesmom “Da sam ja netko”, koju je komponovao Hrvoje Hegedušić, a tekst je napisala upravo Maja Perfiljeva, i osvojili su drugo mjesto, iza Korni grupe. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti