Sam Smith: Nakon što se izjasnio da je rodno nebinarna osoba, želi da se oslovljava zamjenicom ‘oni’

Piše: Redakcija

Sam Smith traži od porodice i prijatelja da ga od sada oslovljavaju sa zamjenicom ‘oni’, a ne ‘on’ kao što su to činili dosad. Britanski pjevač se prije šest mjeseci izjasnio kao rodno nebinarna osoba, što znači da se osjeća niti kao muškarac, niti kao žena.

https://www.instagram.com/p/B1_DFk5AxHt/?utm_source=ig_embed

Smith fluktuira između oba roda, a otkrio je i da je razmišljao o promjeni spola.

– Ovo je odluka donesena nakon Samovog dugog promišljanja i proučavanja – rekao je izvor blizak pjevaču za The Sun.

https://www.instagram.com/p/B1n_zZMgeJl/?utm_source=ig_embed

Dodao je da pjevač razumije da će nekima trebati više vremena da se priviknu na novo oslovljavanje.

– Prvo će to tražiti od prijatelja, a nakon toga će to prenijeti i na saradnike iz muzičke industrije. Ovo je uzbudljivo i revolucionarno vrijeme za njega – tvrdi izvor.

Prvi koji je Smitha oslovio zamjenicom ‘oni’ bio je James Barr, voditelj Hits radija. On je nakon intervjua na Twitteru objavio da je razgovarao sa Samom i da su ‘oni’ zvučali sretno, zadovoljno i slobodno.

– Ti si jedan od prvih koji je koristio ovu zamjenicu za mene. Hvala ti. Osjećaj je predivan – tvitao mu je idućeg dana Sam.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti