Poznata voditeljica otkrila nove detalje o nesreći: Imala sam više od 20 operacija za život

Piše: Redakcija

Poznata voditeljica Dea Đurđević, kojoj je u februaru ove godine autobus otkinuo ruku, je  govorila o nesreći i otkrila, do sada, nepoznate detalje. Naime, ona je otkrila šta se dešavalo u prvim trenucima nakon nesreće. 

– Nisam se pomicala jer je to osnovno pravilo prve pomoći koje znam. Trudila sam se da ostanem budna jer sam se uplašila smrti. Mislim da se svako do nas plaši smrti i ne daj Bože da budete  u takvoj situaciji. Znala sam da ako imam unutrašnje krvarenje, da možda neću preživjeti, držala sam oči otvorene kako bih vidjela mamu i Mlađu jer sam ih željela vidjeti posljednji put. Oko mene je bilo mnogo ljudi, uglavnom su izašli iz autobosa ili su se tu našli i nijemo me posmatrali. Niko mi nije prišao da pomogne, svi su gledali, vjerovatno začuđeni onim što vide. U jednom trenutku jedna djevojka je prišla da mi pomogne, saznala sam da je medicinski radnik i da se zove  Marija Dimitrijević –  ispričala je Dea. 

Ona je otkrila i to da je prošla kroz brojne operacije, te da su je doktori čak tri puta “vraćali iz mrtvih”. 

– Imala sam više od 20 operacija za život, primila sam više od 200 anestezija. Za bilo kakakv pokret su me morali uspavati kako bi mi srce moglo izdržati. Primala sam morfij dva i pol mjesec svaki dan. Umrla sam tri puta i  svaki put su mi doktori uspjeli spasiti život – rekla je ona.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti