U Londonu počela najveća bitka za starateljstvo: Odbjegla princeza Haya ponovo na sud stigla sama

Piše: Redakcija

Foto: AFP

Mjesecima se s nestrpljenjem očekivalo suđenje, koje je započelo danas na Visokom sudu u Londonu. Tamo je, u društvu advokatice Fione Shackleton i dvojice tjelohranitelja stigla i princeza Haya, koja je pobjegla iz Dubaija od svog supruga, šeika Muhameda Al Maktuma, s njihovo dvoje djece, za čije se starateljstvo upravo na tom sudu bori.

AFP

Naime, 45-godišnja princeza Haya pobjegla je iz Dubaija od svog supruga i oca svoje djece, u strahu za svoj, ali i njihov život, a u iduće sedmice sudac bi trebao donijeti odluku koja će utjecati na živote majke i njeno dvoje djece. Iako se na sudu trebao pojaviti i sam otac, šeik Muhamed Al Maktum, on je i ovoga puta izbjegao dolazak.

AFP

Sud je medijima zabranio da u svojim tekstovima pišu o imenima, kao i godinama djece, a ne smiju se znati ni identiteti svjedoka. Sama princeza Haya zatražila je od britanskog suda da nikakve veće odluke o sudbini njene djece ne mogu biti donijete bez dopuštenja porodičnog suda.

AFP

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti