Marijana Mikulić: Jedina idealna dijeta za mene je „flaster na usta”

Piše: Redakcija

Njega kože

– Budući da sam trenutno trudna, svakog jutra mažem se karite maslacem, koji pospješuje elastičnost kože, a trbuh još i dodatno jednom ili dva puta tokom dana. Kožu lica svaku večer čistim micelarnom otopinom i isperem termalnom vodom, jer mi je jako osjetljiva, pa moram paziti da je čistim prije spavanja i kada nemam make up. Kad je riječ o ostaloj njezi, nikako da nađem vremena, ali se nadam na porodiljnom, prije nego se rodi beba, da ću se uspjeti barem malo više razmaziti nekim pilinzima, masažama i slično.

Njegu kože kod kuće ne bih mogla zamisliti bez “Avenove” termalne vode i micelarna otopina za čišćenje lica. Otkad to koristim, potpuno mi se smirio steroidični dermatitis, i zato ne dopuštam da mi to presuši. Sve ostalo je zamjenjivo. Nakon isprobanih raznih preparata vratila sam se dobroj staroj “Nivei” za dnevnu njegu lica, za zaštitu od sunca, za ruke…

Kad je riječ o profesionalcima, u posljednje vrijeme o meni brinu samo “Trilab” frizerski salon i Dental centar “Mostarac”. Za drugo baš i nisam našla vremena. Makar moram priznati da mi fali otići u LPG centar, gdje su me „sredili” nakon prošle trudnoće – tamo sam išla na tretmane za zatezanje trbuha, tretmane kisikom za lice, vježbe na LPG Huberu… Nadam se da ću se poslije Nove godine kod njih ponovno lagano krenuti vraćati u formu.

Njega kose

Mjesečno idem na farbanje, a u međuvremenu ubacim i poneku frizuru kada mi ustreba. Koristim “Marocanoil” proizvode, među kojima bih istaknula marokansko ulje. Nanosim ga na još mokru kosu, pa opet malo na vrhove kada je osušim. Odlično je!

Kao tinejdžerica imala sam jež kratku kosu, pa dugu, na kojoj sam isprobala od crne, preko boje meda, crvene do blajha, sa šiškama i bez… Sada sam je skratila i obojila u bakreno. Baš sam sve probala.

Ajme, kakva sam bila kad sam se bojila u crno, izgledala sam kao mama iz porodice Adams! Ni šminka nije pomagala da te crna bude nekako manje… crna! Nikad ne reci nikad, al’ meni je to na moju dugu ravnu kosu grozno stajalo!

Make up

U mom neseseru su trenutno: puder “Avene”, lighter “La Prairie”, paleta sjenila “Dior”, crni tuš, maskara “Max Factor”, lakovi “L’Oreal”, crveni trajni ruž od “Max Factora” i nekoliko sjajila, većinom neutralnih nijansi. Ne šminkam se svakog dana. Bez jutarnjeg umivanja termalnom vodom i kreme za lice ne mogu zamisliti dnevnu rutinu, ali bez šminke bih mogla stoljećima…

Za njegu lica vjerna sam “Avenu”, a kreme često mijenjam, da malo iznenadim kožu, maskara – definitivno “Max Factor” i njihov trajni ruž, korektor lighter “La Prairie” – idealan za mene, jer se može neprimjetno nositi bez podloge, a je puder nosim samo kada moram, tako da je ovaj lighter otkriće.

Kompletan tekst možete pročitati u printanom izdanju magazina “Azra” ( br. 855)[nggallery id=57]

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti