Anđa Marić o mukotrpnoj borbi s multipla sklerozom: Ne mogu sama staviti maskaru, a tata mi kuha

Piše: Redakcija

Teško je naći ženu na ovim prostorima koja je poput lavice vodila tolike bitke u svom životu kao što je to činila Anđa Marić. Hrvatska spisateljica, pjevačica i bivša manekenka prvo se našla u vrtlogu pravne borbe za starateljstvo nad sinom. Na Ljubljanskom sudu ga je prvobitno dobio otac, Slovenac Primož Dolničar, ali Anđa nije odustajala od svog djeteta. Godine 2010. sudu u Sloveniji je poručila: „Pririredit ću vam međunarodni incident, ali mi nikada nećete uzeti dijete“. Nakon šest godina, mučne i teške borbe, dobila je skrbništvo nad sinom Gašperom. No, u međuvremenu, naša sagovornica je morala prebroditi još jednu bitku, onu za zdravlje. Nakon što je 2012. godine oboljela od multipla skleroze, ponovo je učila govoriti i hodati. Sve ove borbe su bile teške, ali nijednoj nije dozvolila da slomi njen duh.

– Sigurno je da su me sve ove borbe promijenile, zbog tog stresa sam i ohromila. Moje tridesete su bile ružne i strašne, te su svakako bile buđenje. Veselim se novoj dekadi, počela je zaista predivno. A te borbe, sada znam da sam 50 posto bila odgovorna za sve, da nisam pružala takav otpor, ne bi bilo ni takve borbe. I meni i Gašperovom ocu je sazrio ego, uvidjeli smo da svađa i nesloga samo štete našem sinu oko kojeg se tučemo – rekla je ona u intervjuu koji je prošle godine dala za naš magazin.

Anđa je sada za hrvatske medije govorila o tome kakvo je njeno trenutno stanje.

– Ne mogu mazati maskaru, toliko puta sam se ubola u oko. Tata mi kuha. Sve ovo me ubilo emocionalno, ali sada sam sve bolje i bolje – rekla je ona za “Exkluziv”. 

Šta je sve govorila u prošlogodišnjem intervjuu za naš magazin pročitajte ovdje

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti