Lepa Brena: Htjela sam završiti fakultet, ali je to za moje roditelje bilo komplicirano

Piše: Redakcija

Jedna od najpoznatijih regionalnih pjevačica, Lepa Brena, slijedeće sedmice proslavit će 28 godina braka sa suprugom Slobodanom Živojinovićem. Brena ne krije da su se ona i Boba kroz dugogodišnji brak suočavali s mnogim izazovima, međutim, naučili su kako održati ljubav, a kako kaže Brena, za to je potrebno dvoje.

– Boba i ja ušli smo u brak kao ostvareni ljudi, puno smo toga prošli stvarajući svako svoju karijeru. Naravno, njegova je karijera naglo prekinula te je morao odrasti. Život od vas traži velike rezultate, a ja sam počela raditi od svoje 16. godine. Htjela sam završiti fakultet, ali to je za moje roditelje bilo komplicirano, bili su zabrinuti kako ću se sama snaći u Beogradu. Međutim, kasnije sam se sama snašla i započela muzičku karijeru. Evo, Saša Popović i ja sljedeće ćemo godine proslaviti 40 godina saradnje – rekla je pjevačica za srbijanke medije.

View this post on Instagram

Odiseja ljubavi❤️👍❤️30. Nov Stokholm🥰

A post shared by Lepa Brena (@lepabrenaa) on

Kaže kako je nju i Bobu život ‘izoštrio’ i naučio ono najbitnije.

– Ukoliko ne podržavate ljubav, ona će se prekinuti. Ljubav je kao biljka, morate je njegovati, biti zahvalni. Mi smo naučili kako jedno drugo voljeti i poštovati. Nije dovoljno da samo muškarac bude ženi podrška, već to treba biti uzajamno. Uvijek sam bila protiv tih feminističkih teorija – dodala je Brena.

Inače, zbog Brenine i Bobine svadbe prije 28 godina prekinuli su ‘Dnevnik 2’, a svi mediji u regiji nazvali su je ‘svadbom stoljeća’.

– Kada vidimo da se negdje pojavi tekst o svadbi u medijima, sjetimo se tih dana, koliko je to bilo zanimljivo. Tad obično prepričavamo anegdote i smijemo se. Mislim da smo Boba i ja tada imali rezultate koje su ljudi cijenili, a koji su bili apsolutno relevantni da se pojavimo na televiziji – zaključila je pjevačica.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti